Με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου «Βεγγαλικά… ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» του Αλέξη Κυριτσόπουλου, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και οι Εκδόσεις Ίκαρος διοργανώνουν την εκδήλωση «Αν διάβαζα… ποιητές της γενιάς του ’30», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου θα προτείνουν μια ειδικά σχεδιασμένη δράση για τα παιδιά ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα του Α. Κυριτσόπουλου και  μια νέα σειρά αντικειμένων και μεταξοτυπιών με έργα του, αποκλειστικά για τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος εμπνέεται από τους στίχους των μεγάλων ποιητών της γενιάς του ’30 και γράφει παραμύθια με φόντο τις μοναδικές του εικόνες.  Η σειρά με γενικό τίτλο «Αν διάβαζα…ποιητές της γενιάς του ’30» αποτελεί συνέκδοση του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη με τις Εκδόσεις Ίκαρος, έχει ήδη λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία και αποτελείται προς το παρόν από 3 βιβλία:

«Λίγο ακόμα.. ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη»
-Εντάχθηκε στη λίστα των White Ravens.
«Βεγγαλικά, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου»
-Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση, «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου» (2013).
-Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά,  περιοδικό Αναγνώστης (2013).
-Κρατικό Βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου (2013).
«Οι περιπέτειες της Ρόζας, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.»

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το τέταρτο βιβλίο της σειράς, εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη.