Η εκδήλωση µε τίτλο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου «Λόγος 9» που επιµελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συµβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουµπουλάκης, και θα πραγµατοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Δεκεµβρίου 2021, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό µε σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος επανέρχεται στη µελέτη του έργου του Άγγελου Σικελιανού σε συνέχεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2017 και την συµπλήρωση εκατό χρόνων από την πρώτη έκδοση του «Μήτηρ Θεού», µε µόνο σκοπό να κεντρίσει το αναγνωστικό ενδιαφέρον για τη µελέτη του έργου του.

Οµιλητές
Ευθαλία Παπαδάκη, Φιλόλογος
Μιχαήλ Πασχάλης, Οµότιµος Καθηγητής, Πανεπιστήµιο Κρήτης
Σταύρος Ζουµπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συµβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

* Η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 150 άτοµα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Κατά την είσοδο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα ζητηθεί από όλους τους συµµετέχοντες άνω των 12 ετών: πιστοποιητικό εµβολιασµού ή πιστοποιητικό νόσησης. Η χρήση µάσκας είναι υποχρεωτική για όλο το διάστηµα παραµονής στους χώρους της ΕΒΕ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Αρχείο Σικελιανού της ΕΒΕ, ΤΧΟ Φ985