Οι XOAN είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα με κοινή βάση αναφοράς τον ήχο των late 90’s – early 00’s φιλτραρισμένο από το ακουστικό πρίσμα του σήμερα.

Η ιδέα για τους XOAN ήρθε από τον Γιάννη Λέφα (Φωνή/Κιθάρα) το 2016 ενώ δούλευε στην Ισπανία ως δάσκαλος αγγλικών. Μερικούς μήνες αργότερα, αφού επέστρεψε στην Ελλάδα με κάποια demos, τα έδειξε στον αδερφό του Φίλιππο (Κιθάρα/Φωνή), στον Κώστα Παπαθανασόπουλο (Τύμπανα – Κροταλίας, Bad Bid) και στον Γιάννη Μιμίκο (Μπάσσο – Outercamp).

Έτσι, ξεκίνησαν σιγά σιγά να δίνουν μορφή σε αυτά τα κομμάτια ενώ παράλληλα δούλευαν νέο υλικό. Μετά από έναν χρόνο, την θέση του Κώστα πήρε ο Αντώνης Χαραλαμπίδης (One Leg Mary) και έτσι οι XOAN έφτασαν στο σημερινό τους line-up.

To 2018 άρχισε η συνεργασία τους με τον παραγωγό-ιδιοφυία Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Steams, The Noise Figures) όταν μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο: το “Greenhorn”, έναν δίσκο-αφιέρωμα στις κοινές επιρροές τους.

Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του “Dirt”, το πρώτο single του δίσκου ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το δεύτερο single, το “Yellow Fever”, από το Κασετόφωνο.

Αναμένεται η κυκλοφορία του 3ου single μαζί με βίντεο κλιπ, και στην συνέχεια η κυκλοφορία ολόκληρου του δίσκου στις 29 Μαΐου.

Σήμερα, Πέμπτη 9 Απριλίου στις 20.30 οι μισοί XOAN, ο Γιάννης και ο Φίλιππος, θα εμφανιστούν στα Stay Home Sessions της United We Fly. Λόγω της περίστασης, διασκευάζουν τα κομμάτια τους και δημιουργούν νέες εκδοχές, πιο ταιριαστές σε “περιβάλλον σαλονιού”, χρησιμοποιώντας drum machines, synthesizers και ακουστικές κιθάρες.

Διαβάστε επίσης:

Stay Home Sessions by United We Fly και αυτή την εβδομάδα!