Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής λόγω της πανδημίας, το Rhodes Summer Festival, που και φέτος διοργανώνει το “Fantasia Group”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, επιστρέφει θεαματικά, με ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στο πρόγραμμά του, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, με σκοπό να καλύψει όλο το φάσμα των προτιμήσεων του κοινού, ντόπιων και επισκεπτών.
Πυξ – Λαξ, Χαρούλης, Μαραβέγιας, Αργυρός, Πρωτοψάλτη, Οικονομόπουλος, Πορτοκάλογλου, Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιάννης, Παπαρίζου, Θεοδωρίδου, Josephine & Fy, Ζαχαράτος, Μουτίδου, αλλά και συναυλίες κλασικής μουσικής, παιδικό θέατρο και “Επιδαύρειες” θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, δίνουν «ραντεβού» αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο και μας καλούν να μοιραστούμε την ίδια εμπειρία, στο μαγικό, νυχτερινό τοπίο της Ρόδου.

To Rhodes Summer Festival – ίσως το μεγαλύτερο σε διάρκεια φετινό Φεστιβάλ στη χώρα – ξεκίνησε το 2013. Είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το νησί της Ρόδου. Στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών, όλα αυτά τα χρόνια όπως, οι Buena Vista Social Club, ο Goran Bregovic, η Marianne Faithfull, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι.
Το 2019, το “Rhodes Summer Festival” βραβεύτηκε στην κατηγορία Τουρισμός και Πολιτισμός των “Tourism Awards”, από την Μάγια Τσόκλη, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Παράλληλος στόχος του Φεστιβάλ είναι να υπάρχει έντονο και το κοινωνικό αποτύπωμα, ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων. Ενδεικτικά, τo καλοκαίρι του 2019, δράσεις κοινωνικής προσφοράς πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, με την παροχή δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και με τις επισκέψεις καλλιτεχνών όπως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, οι Πυξ Λαξ, ο Κώστας Χατζής και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στις κοινωνικές δομές του νησιού, προσφέροντας χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό Rhodes Summer Festival, με σύνθημα “Πολιτισμός προσβάσιμος σε όλους”, έχει την ενεργή συμμετοχή της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΕΣ”, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου υπηρεσιών για τις ευπαθείς ομάδες του νησιού, με τη μέγιστη προσβασιμότητα σε χώρους διαμονής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ατόμων με αναπηρία που επισκέπτονται τη Ρόδο. Απόρροια αυτής της συνεργασίας θα είναι η διοργάνωση μιας εκδήλωσης – έκπληξη, στο τέλος του Φεστιβάλ, που θα απηχεί το κοινωνικό του πρόσημο, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Ρόδου.

Το πρόγραμμα

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 24.06.22: ΠΥΞ ΛΑΞ – Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα – ΡΟΔΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα 04.07.22: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ – ΡΟΔΟΣ
Τετάρτη 06.07: JOSEPHINE & FY – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Πέμπτη 14.07: ΠΕΡΣΕΑΣ & ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ -ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ – – ΤΑΦΡΟΣ
Παρασκευή 15.07: ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Δευτέρα 18.07: ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Τετάρτη 20.07: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Σάββατο 23.07: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ
Παρασκευή 29.07: ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 03.08.22: ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΤΑΦΡΟΣ – ΡΟΔΟΣ
Παρασκευή 05-08:ΜΑΔΑΓΑΣΚΆΡΗ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ–ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩNΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Κυριακή 07.08: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ (φεστιβάλ Αθηνών) – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣ.ΤΑΦΡΟΥ
Δευτέρα 08.08: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ (φεστιβάλ Αθηνών) – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩNΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρασκευή 12.08: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ- ΡΟΔΟΣ?
Τέταρτη 17.08: ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ- ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Παρασκευή 19.08: ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ
Τετάρτη 24.08: ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ-ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ
Τετάρτη 31.08: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΕΛΕΝΑ ΜΟΥΖΑΛΑ & ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΚΑΣΤΕΛΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη 07.09: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ
Τετάρτη 21.09: ΑΝΤΙΓΟΝΗ (φεστιβάλ Αθηνών) ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Πέμπτη 22.09: ΑΝΤΙΓΟΝΗ (φεστιβάλ Αθηνών) ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Σάββατο 24.09: ΠΑΡΤΥ ΛΗΞΗΣ TOY RHODES SUMMER FESTIVAL