Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «ΓΕΦΥΡΕΣ» από 15 έως 21 Οκτωβρίου 2015, που φέτος είναι ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με προβολές τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Κόρινθο από όπου ξεκίνησε το 2008, στο Λουτράκι, στο Κιάτο, στο Ρέθυμνο κλπ.

Οι θεατές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δημιουργίες ταλαντούχων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, αρκετές  θα προβληθούν  για πρώτη φορά πανελληνίως στα πλαίσια του φεστιβάλ.  Φυσικά, αποκορύφωμα του φετινού φεστιβάλ είναι το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, στην κριτική επιτροπή του οποίου συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένες προσωπικότητες στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, οι περισσότεροι θα παραστούν και απαρτίζεται από τους:

1. Vivek Singhania – παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης από την Ινδία

2. Hu Xueyang – σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος από την Κίνα

3. George Roberson – παραγωγός ταινιών από τον Καναδά

4. Δημήτρης Καλαντίδης – δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

5. Αθανάσιος Ρεντζής, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος

Η επιτροπή έχει ως αποστολή την ανάδειξη των νικητών της κατηγορίας ταινιών μεγάλου μήκους “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ”. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν σκηνοθέτες που κρίνει το φεστιβάλ ότι θα κάνουν μεγάλη και σημαντική πορεία σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Ο Πήγασος στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν το άλογο των Μουσών το οποίο ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό ο “Χρυσός Πήγασος” απονέμεται σε μια ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” καλεί και φέτος τους σινεφίλ που ενδιαφέρονται να βρίσκονται στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στο email: corinthfest@gmail.com ώστε συμμετέχουν κυρίως στη κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” δημιουργεί διαπολιτισμική γέφυρα μέσω της Έβδομης Τέχνης με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” καθώς είναι ένας  θεσμός σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του κινηματογράφου, αλλά και τους φορείς τους , δε θα μπορούσε παρά να αναπτύξει επικοινωνία με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και τις κινηματογραφικές λέσχες. Μια ιδιότυπη ένωση υλοποιείται λοιπόν μεταξύ των οργανωτών, του καλλιτεχνικού προϊόντος και των προσδοκιών για ένα άρτιο πολιτισμικό αποτέλεσμα που να επεκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος. Σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και επίσης το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου έχουν υποβάλλει τα έργα τους και στο Φεστιβάλ “Γέφυρες”, με τη μορφή μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ των φεστιβάλ. Ένας μοναδικός δεσμός καλλιεργείται με αυτόν τον τρόπο.

Δίνοντας βάση στην διεύρυνση κι εξάπλωση του φεστιβάλ πανελληνίως, οι κατηγορίες του φετινού διαγωνιστικού περιορίζονται α) στις ταινίες μικρού μήκους, β) στις ταινίες μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” και  γ) Παγκόσμιος Κινηματογράφος “Γέφυρες”.  Στη θεματική  “Πανόραμα” εντάσσονται ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης εκτός διαγωνιστικού.

Τα βραβεία που προγραμματίζονται να δοθούν στις ταινίες μικρού μήκους είναι:

1. Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους

2. Καλύτερη Σκηνοθεσία σε ταινία μικρού μήκους

3. Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους

4. Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας μικρού μήκους

Τα βραβεία στη κατηγορία ταινιών μεγάλου μήκους “Χρυσός Πήγασος” είναι:

1.         Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής

2.         Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών/ Κοστουμιών

3.         Βραβείο Καλύτερης Μουσικής

4.         Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ

5.         Βραβείο Καλύτερου σεναρίου

6.         Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου

7.         Βραβείο Δεύτερου Ανδρικού ρόλου

8.         Βραβείο Πρώτου Γυναικείου ρόλου

9.         Βραβείο Δεύτερου Γυναικείου ρόλου

10.       Βραβείο Φωτογραφίας

11.       Βραβείο σκηνοθεσίας

12.       Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

13.       Χρυσός Πήγασος

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών,

β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων,

γ) στην ανάδειξη των πόλεων που κάνει προβολές κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, ως  σημαντικούς κινηματογραφικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς,

δ)  στη δημιουργία  CITY BRAND για την πόλη που κατ’ επανάληψη θα φιλοξενήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Το Φεστιβάλ έχει ευρεία κάλυψη από τα τοπικά και διεθνή Μ.Μ.Ε.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Λέων της Πεντέλης/The Lion of Penteli –Tάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos, 2014, GR, 83′

2014, ΕΛΛΑΔΑ / HELLAS

Παραγωγός/Producer: Tάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos

Σκηνοθέτης/Director: Tάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos

Ηθοποιοί/Starring: Tάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos, Κώστας Αντωνίνης/Kostis Antoninis, Μαρία Γιαννιώτη/Maria Giannioti, Γιάννης Οικονόμου/Giannis Economou

Εϊδος/Genre: Περιπέτεια, Βιογραφία/Adventure, Biograhy

Διάρκεια/Duration: 83′

Διάλογοι/Dialogues: Ελληνικοί/Hellenic

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί/English

Περίληψη: Η ταινία βασίζεται στις τελευταίες ημέρες του περιβόητου Λήσταρχου Νταβέλη. Αναφέρεται στη σύγκρουσή του με τις Αρχές, καθώς και με τους παρανόμους της εποχής του, τη σχέση του με τη Δούκισσα της Πλακεντίας, και την απεγνωσμένη προσπάθειά του για Θείο έλεος.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Yp6v35iA_gA

Δεν είμαι από την Βαρκελώνη / I am not from Barcelona – Stephane Leclercq, 2015, BE, 83′  

2015, ΒΕΛΓΙΟ / BELGIUM

Παραγωγός/Producer: Muriel Allart

Σκηνοθέτης/Director: Stephane Leclercq

Ηθοποιοί/Starring: Baptiste Moulart, Teresa Perez, Caballero Santiago, Leon Cuellar, Alessandro Demcenko 

Είδος/Genre:  Δράμα, ανθρωπιστική / Drama, humanitarian

Διάρκεια/Duration: 83′

Διάλογοι/Dialogues: Αγγλικοί & Γαλλικοί / English & French

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί & Ελληνικοί / English & Hellenic

Περίληψη: Λιέγη / Βαρκελώνη. Μια κατάληψη / Μια εκκλησία. Οι Ευρωπαίοι / Οι παράνομοι μετανάστες. Αγάπη / Ακτιβισμός. Μένω / Φεύγω. Ο Βέλγος Άλεξ, 21 ετών,  ξεκινά απεργία πείνας.

Trailer: https://youtu.be/1vUvH3K3mUw

Simshar – Rebecca Cremona, 2014, MT, 101′   – 2014, ΜΑΛΤΑ/MALTA – (H Μάλτα έστειλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ξενόγλωσσης ταινίας για Όσκαρ)

Παραγωγός/Producer:  Leslie Lucey

Σκηνοθέτης/Director: Rebecca Cremona

Ηθοποιοί/Starring: Lotfi Abdelli, Sekouba Doucoure, Laura Kpegli, Clare Agius, Jimi Busttil

Είδος/Genre:  Drama

Διάρκεια/Duration: 101′

Διάλογοι/Dialogues: Μαλτέζικοι κι Αγγλικοί/Maltese & English

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί & Ελληνικοί/English & Hellenic

Περίληψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, to Simshar αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας παραδοσιακών αλιέων στην Μάλτα που μένουν πίσω στη ανοικτή θάλασσα, όταν συμβαίνει ένα ατύχημα στο ετοιμόρροπο αλιευτικό σκάφος τους. Εν τω μεταξύ, στη Μεσόγειο Θάλασσα, ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο διασώζει αφρικανούς μετανάστες, που δεν μπορούν να αποβιβαστούν γιατί ούτε η Μάλτα ούτε η Ιταλία θα αναλάβει την ευθύνη. Οι ιστορίες της επιβίωσης στην θάλασσα ξετυλίγονται παράλληλα, και καταλήγουν με τραγικό τρόπο, όταν οι ψαράδες εκληφθούν για παράνομους μετανάστες.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kNMDd-1jgoM

Ανεμιστήρας/Anemistiras – Δημήτρης Μπίτος/Dimitris Bitos, 2014, GR, 97′ 

2014, ΕΛΛΑΔΑ / HELLAS

Παραγωγός/Producer: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος/Yorgos Lykiardopoulos

Σκηνοθέτης/Director:  Δημήτρης Μπίτος/Dimitris Bitos

Ηθοποιοί/Starring: Ειρήνη Δράκου/Irini Drakou, Γιώργος Βαλαής/George Valais, Δανάη Ανδρουλάκη/Danae Androulaki

Είδος/Genre: Μυθοπλασία, Δραματική/Fiction, Drama 

Διάρκεια/Duration: 97′

Διάλογοι/Dialogues: Ελληνικοί/Hellenic

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί/English

Περίληψη: Μια νεαρή κοπέλα – κρατώντας μια χειροβομβίδα στα χέρια – κατευθύνει τη σχέση των γονιών της από το μηδέν. Το αίτημα για ένα «ιδανικό» κόσμο μέσα από τη σκληρή αθωότητα ενός παιδιού.

Trailer: https://youtu.be/3Ex1NRwhnRk

Dark Illusion – Μάνος Καρυστινός/Manos Karystinos, 2014, GR, 74′

2014, ΕΛΛΑΔΑ / ΗΕLLAS

Παραγωγός/Producer: European Youth Capital-Thessaloniki 2014

Σκηνοθέτης/Director:  Μάνος Καρυστινός/Manos Karystinos

Ηθοποιοί/Starring: Κατερίνα Διδασκάλου/Katerina Didaskalou, Γιάννης Μαλεζάς/Yannis Malezas, Nadin-Natalia Misailidou, Ανδρέας Ι. Μαριανός/Andreas I. Marianos, Ζαχαρίας Σπανός/Zacharias Spanos, Μελίνα Χατζηκωνσταντίνου/Melina Chatzikonstantinou, Δημήτρης Φραγκούλης/Dimitris Frangoulis, Ιωάννα Σιδηροπούλου/Ioanna Sidiropoulou, Σταμάτης Παπαδόπουλος/Stamatis Papadopoulos, Παύλος Μαλεζάς/Pavlos Malezas, Στάθης Παναγιωτόπουλος/Stathis Panagiotopoulos

Είδος/Genre: Ψυχολογικό Θρίλερ /  Pshychological Thriller

Διάρκεια/Duration: 74′

Διάλογοι/Dialogues: Ελληνικοί / Hellenic

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί / English

Περίληψη: Ο Άλκης είναι ένας εσωστρεφής φωτογράφος με μια διαταραχή προσωπικότητας. Παρά την ισχυρή σχέση που έχει αναπτύξει με τη μητέρα του, φτάνει σε απόγνωση λόγω της έντασης που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνη και τον αλκοολικό πατέρα του. Κατά συνέπεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας και να εγκατασταθεί σε δικό του χώρο. Εμπλέκεται σε ένα δημοσιογραφικό έργο που θα διαταράξει την εύθραυστη προσωπική ισορροπία του και θέτει διάφορα μέρη της τρέχουσας ζωής του υπό αμφισβήτηση. Παγιδευμένος σε ένα συγκρότημα από αντιφάσεις, θα προσπαθήσει να βρει τον τρόπο που θα λυτρώσει τον εαυτό του.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LwyyWJd1NAs

O Xειμώναςhe Winter – 2014, UK, 105’

Παραγωγός/Producer:  Elizabeth E. Schuch

Σκηνοθέτης/Director: Konstantinos Koutsoliotas

Ηθοποιοί/Starring: Βαγγέλης Μουρικης/Vaggelis Mourikis, Έφη Παπαθεοδώρου/Efi Papatheodorou,  Τεό Αλμπάνης/Theo Albanis

Είδος/Genre:  Δραματική/Drama

Διάλογοι/Dialogues: Αγγλικοί & Ελληνικοί/English & Hellenic

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί & Ελληνικοί/English & Hellenic

Περίληψη: Ο Νίκος ένας νέος, ρομαντικός συγγραφέας από την Ελλάδα, ζει στο Λονδίνο ώσπου τον χτυπά η οικονομική κρίση. Αποφασίζοντας να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, βρίσκει καταφύγιο στην ορεινή Σιάτιστα και στο παλιό, εγκαταλελειμμένο  αρχοντικό του 16ου αιώνα των παιδικών του χρόνων που κουβαλάει μια περίεργη κληρονομιά γεμάτη φήμες, προκαταλήψεις και μυστήριους θανάτους. Στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος, που οδήγησαν και τον πατέρα του στην τρέλα, o Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο του θανάτου του χωρίς να χάσει το μυαλό του και ο ίδιος…

Trailer: https://www.youtube.com/watch?t=30&v=sCPuoAFOrxo

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΙΛΥ/The Ili river –  2013, ΚΙΝΑ / CHINA, 106′

Περίληψη: Σε ένα βοσκότοπο κoντά στον ποταμό Ιλύ ζούσε μια μουσουλμανική οικογένεια, ο Γιουσούφ, η Φατίμα, και ο γιος τους, Aρσάλ. Οι γονείς του Αρσάλ κάθε μέρα τον πήγαιναν στο σχολείο με το άλογο και περνούσαν το βαθύ επικίνδυνο ποτάμι κ¬αι πίσω. Παρά τον κίνδυνο, επέμεναν. Ο Aρσάλ ήταν υιοθετημένος, όμως τον φρόντιζαν ως δικό τους. Πράγματι, ζούσαν με τον συνεχή φόβο ότι ο Arsal μπορεί μια μέρα να ανακαλύψει την αλήθεια. Από νεαρή ηλικία, ο Aρσάλ έδειξε ενδιαφέρον για τους βράχους στις όχθες του ποταμού. Το αγόρι τελικά άρχισε να μαθαίνει το σκάλισμα του νεφρίτη από έναν Καζάκο επιχειρηματία από την πόλη. Ηοικογένειά τους ζούσε ευτυχισμένα, μέχρι που μια μέρα ο Γιουσούφ και το άλογό του παρασύρθηκαν από τα ρεύματα όταν διέσχιζαν τον ποταμό. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει το σώμα του. Το βάρος της καθημερινής ζωής, στη συνέχεια έπεσε σε μεγάλο βαθμό στους ώμους της Φατίμα. Ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο άνδρας της θα επιστρέψει μια ημέρα. Στη συνέχεια, ο μεγαλύτερος φόβος της Φατίμα έγινε αλήθεια. Η βιολογική μητέρα του Aρσάλ, η Σούγια, είχε μια τυχαία συνάντηση μαζί του στο κατάστημα όπου σπούδαζε γλυπτική του νεφρίτη. Η Σούγια, που ήταν η ίδια επιτυχημένη γλύπτρια του νεφρίτη, τελικά πήρε τον Aρσάλ πίσω στη Σαγκάη. Όταν έφυγε ο Αρσάλ, η Φατίμα συνέχισε το έργο της μόνη και ήσυχα περίμενε να επιστρέψει ο Γιουσούφ. Στο τέλος, υποφέροντας από μια ανίατη ασθένεια, η Φατίμα περίμενε να δει τον Αρσάλ, ο οποίος είχε γίνει δεκτός στο κολέγιο, και να επιστρέψει ο Γιουσούφ. Όταν αυτή η μέρα ήρθε τελικά, ο Αρσάλ και ο Γιουσούφ συναντήθηκαν τυχαία σε ένα πλοίο κατά μήκος του ποταμού. Ωστόσο, όταν οι δύο τους έφτασαν στην παλιά ξύλινη καλύβα στο βοσκότοπο, ανακάλυψαν ότι ήταν πολύ αργά…

Παραγωγός/Producer: Jindaoxinxin

Σκηνοθέτης/Director: Wang Jingguang

Ηθοποιοί/Starring: Wanglan Juanzi, Zhangyulong Zhouhaodong

Είδος/Genre: Δραματική / Drama

Διάλογοι/Dialogues: Κινεζικοί / Chinese

Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικοί & Αγγλικοί / Hellenic & English

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=yliyJb0nj2M

H κυρία με τα μαύρα/The Lady in Black –   Lisa Boerstra, 2015, NL, 65′  

Η Κυρία με τα Μαύρα / The Lady in Black

2015, Oλλανδία/The Netherlands

Παραγωγός/Producer: Annemiek van der Hell

Σκηνοθέτης/Director: Lisa Boerstra

Ηθοποιοί/Starring: Ann Van den Broek

Είδος/Genre: Τεκμηρίωσης/Documentary

Διάρκεια/Duration: 65′

Περίληψη: Το έργο της Φλαμανδής χορογράφου Ann van den Broek είναι πολύ προσωπικό. Οι έντονες χορογραφίες της είναι αφιερωμένες στις δικές της ακραίες εμπειρίες και τα συναισθήματά της. Η προσέγγισή της θα καταβάλει τίποτα και κανέναν. Περιμένει άνευ όρων δέσμευση από τον εαυτό της, αλλά και από τους χορευτές της. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε καινοτόμες και άκρως επιτυχημένες χορευτικές παραστάσεις, αλλά επίσης και μια περίπλοκη σχέση μίσους-αγάπης με τους ανθρώπους γύρω της. Στο «The Lady in Black», η διευθύντρια της Λίζα Boerstra (LA Raeven) μας δείχνει το βαθμό στον οποίο η Ann είναι συνυφασμένη με τις χορογραφίες, φέρνοντας τη ζωή του καλλιτέχνη και την εργασία μαζί σε μια νέα εμπειρία. Η ταινία βάζει την Ann και τους χορευτές της σε ένα ταξίδι με νέες δημιουργίες, πολλά θέατρα, σωματική εξάντληση, μαύρη άβυσσο και κόκκινο καυτό πάθος. Ένταση σε όλα τα επίπεδα.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=az4oktlZsBQ

TIKOTIN – A Life devoted to Japanese Art – 2013, Ολλανδία/Netherlands, 77’

Παραγωγός/Producer: Sarphati Media

Σκηνοθέτης/Director: Mrs. Santje Kramer

Ηθοποιοί/Starring: N/A

Είδος/Genre: Τεκμηρίωσης/Documentary

Διάλογοι/Dialogues: Oλλανδικοί, Αγγλικοί, Γερμανικοί, Γαλλικοί και Ιαπωνικοί / Dutch, English, German, French, Japanese

Υπότιτλοι/Subtitles: Αγγλικοί & Ελληνικοί / English & Hellenic

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hsSIKyi-o9Y

Περίληψη: Felix Tikotin (1893-1986): Kοσμικός, bon vivant, εγωκεντρικός και πρωτοπόρος συλλέκτης έργων ιαπωνικής τέχνης. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930, συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή συλλογή ιαπωνικών έργων σε ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, πίνακες ζωγραφικής, και κεραμικά. Επειδή ήταν Εβραίος, έφυγε από το Βερολίνο και πήγε να κρυφτεί στην Ολλανδία, όπου ο ίδιος και η οικογένειά του επέζησαν από τον πόλεμο. Σε αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ο εγγονός του Tikotin παίρνει συνεντεύξεις από τα μέλη της οικογένειας και του συντρόφους στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στο Ισραήλ, στο Βέλγιο, στην Ελβετία για να μάθει περισσότερα γι ‘αυτόν σαν άτομο. Ένα πορτρέτο προκύπτει από έναν χαρισματικό, ισχυρό, αλλά και πεισματάρη άνθρωπο, για τον οποίον η οικογένειά του πάντα ήρθε δεύτερη μετά την ιαπωνική τέχνη.

MIKΡOY ΜΗΚΟΥΣ

Ballet Objectif – Alexander Delnevo, 2014, IT, 2′  

Ευχαριστώ για την αποδοχή/Thanks for accepting me –Νίκος Κουρού/Nikos Koyroy, 2015, GR, 24′

Σπίτι με κήπο/House with a garden – Μαριτίνα Πάσσαρη/Maritina Passari, 2015, GR, 20′

Πιάσε μου το χέρι/Hold my hand – Δώρα Μαδαρού & Ελένη Κόντη/Dora Madarou & Helen Konti, 2015, GR, 8′

Το τρίτο μάτι/The third eye – Modhurima Sinha, 2015, IN, 10′

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πέμπτη 15/10/15

22:30   Ταινίες Μικρού Μήκους

Ευχαριστώ για την αποδοχή –Νίκος Κουρού, 2015, Ελλάδα, 24′

Σπίτι με κήπο – Μαριτίνα Πάσσαρη, 2015, Ελλάδα, 20′

Ο Παραμυθάς – Ανδρέας Σειττάνης, 2015, Αγγλία, 10′

Οliloves – Άκης Μελάχρης & Γιώργος Μελισσαρόπουλος, 2015, Ελλάδα 11′ (animation children)

23:30 ΤΙΚΟΤΙΝ. Μια ζωή αφιερωμένη στην Ιαπωνική Τέχνη –  ταινία τεκμηρίωσης, Santje Kramer, Ολλανδία, 2013, 77′

Παρασκευή 16/10/15

22:30 Ανεμιστήρας – Δημήτρης Μπίτος, 2014, Ελλάδα, 97′

24:00 Ταινίες Μικρού Μήκους

Las Cieni/Shadow Forest – Andrzej Cichocki, Πολωνία, 2014, 14′

Spooky and Linda – Christian Wehrlin, Ελβετία, 2014, 16′

Σάββατο 17/10/15

22:30 O Λέων της Πεντέλης – Τάκης Βογόπουλος, 2014, Ελλάδα, 83′

24:00 Dark Illusion – Μάνος Καρυστινός, 2014, Ελλάδα, 74′

Κυριακή 18/10/15

22:30 Το τρίτο μάτι  – Modhurima Sinha, 2015, Iνδία, 10′

Πιάσε μου το χέρι– Δώρα Μαδαρού & Ελένη Κόντη, 2015, Ελλάδα, 8′

Cellfie – Πάνος Ηλιακόπουλος. 2015, Ελλάδα, 3′

Ballet Objectif – Alexander Delnevo, 2014, Iταλία, 2′

23:00 Χειμώνας – Κωνσταντίνος Κουτσολιότας, 2014, Αγγλία, 105′

Δευτέρα 19/10/15

22:30 Happiness wrapped in a Blanket – Yosi Artzi, 2014, Ισραήλ, 52′

23:30  For my Children – ταινία τεκμηρίωσης, 2015, Σουηδία/Κύπρος, 70′

Τρίτη 20/10/15

22:30 Δεν είμαι από την Βαρκελώνη  – Stephane Leclercq, 2015, Βέλγιο, 83′ 

24:00 The Ili  river – Wang Jingguang, 2013, Κίνα, 106′

Τετάρτη 21/10/15

22:30 Simshar – Rebecca Cremona, 2014, Μάλτα, 101′

24:00  Η Κυρία με τα Μαύρα – Lisa Boerstra, 2015, Ολλανδία, 65′