Ελάτε να μυηθείτε στον ουκρανικό λαϊκό πολιτισμό παρακολουθώντας εργαστήρια πλεξίματος και δημιουργίας παραδοσιακών αντικειμένων με μαλλί & άχυρο, καθώς και να περιπλανηθείτε σε εκθέσεις με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Ουκρανικού Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και σεμινάρια γαστρονομίας ουκρανικών πιάτων με παράλληλη αφήγηση της ιστορίας τους, τα λεγόμενα Mini Cooking Fests. Ειδικότερα, στις 12μ.μ. θα μάθουμε πώς φτιάχνεται και ποια είναι η ιστορία του μοναδικού ουκρανικού πιάτου “vareniki” – ουκρανική Ζύμη με διαφορετική γέμιση – και γιατί το ζύμωμα τους σχετίζεται με τη δημιουργία του κόσμου. Και στις 14.00 θα ανακαλύψουμε πώς φτιάχνεται η διάσημη σούπα “Borscht” και πώς μια κουταλιά απόλαυσης κάνει έναν Ουκρανό ευτυχισμένο για όλη την ημέρα.

Παράλληλα, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα παρουσιαστεί το πολύ-αναμενόμενο στην Ελλάδα Περιπλανώμενο Ζωντανό Μουσείο “οι Βεργουνοί της Κρεμεντσούκ”. Θα δημιουργήσουμε και θα αναπαράξουμε μαζί τη ζωντανή ιστορία του ουκρανικού λαού μέσα από παλιές αυθεντικές συνταγές, τους Βεργουνούς – ένα ουκρανικό αυθεντικό προϊόν ζαχαροπλαστικής ζύμης, το οποίο στην πραγματικότητα ήρθε στην Ουκρανία από την Ελλάδα! – και θα γευτούμε λιχουδιές με ένα ρόφημα από φρέσκα φρούτα και βότανα – προσφορά της ουκρανικής φύσης.

Μία ιδιαίτερη εμπειρία με γεύσεις, χρώματα και αρώματα από την κοινότητα της Ουκρανίας στην Ελλάδα σας περιμένει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Σάββατο 18 Μαΐου σε ένα μοναδικό ethnofest της Κυψέλης Πολιτισμού.

Ραντεβού στη Φωκίωνος!