Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, ανανέωσε και φέτος το ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, και με την υποστήριξη του ΟΤΕ ανοίγει τις πύλες του στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 με την ταινία «Frances Ha» του Νόα Μπάουμπαχ, που ενθουσίασε φέτος το Βερολίνο, και συνεχίζει με περισσότερες από 200 ταινίες.

 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει αποτελέσει πλατφόρμα ποιοτικών ταινιών από τον ανεξάρτητο αμερικανικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο κινηματογράφο έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 50.000 θεατές. Το Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στους κινηματογραφόφιλους να ενημερώνονται για όλες τις τάσεις του μοντέρνου κινηματογράφου και να παρακολουθούν πρώτοι τις ταινίες που αναμένεται να γίνουν μεγάλες επιτυχίες.

 

Ο ΟΤΕ δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της 7ης Τέχνης να ζήσουν από κοντά μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία στις Νύχτες Πρεμιέρας, που πλέον αποτελούν κινηματογραφικό θεσμό. Οι Νύχτες Πρεμιέρας ρίχνουν αυλαία στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 με την ταινία “La Vie dAdele” του Αμπντελαντίφ Κεσίς, που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα το Μάιο στο Φεστιβάλ Καννών.