Μια Νέα Εποχή για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου μεταφέρεται online, καθώς οι περιορισμοί λόγω της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού, έχουν επηρεάσει όπως είναι γνωστό και το σινεμά, και χώροι κινηματογράφου, θεάτρου και άλλοι πολιτιστικού ενδιαφέροντος χώροι, παραμένουν κλειστοί.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό όπως πάντα, προχωράει, προσαρμόζεται και αλλάζει τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί μελλοντικά.

Από αυτό το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου θα μεταφερθεί σε υβριδική φόρμα. Θα πραγματοποιείται ολόκληρο το χρόνο, σε τέσσερις εκδόσεις (editions), μία κάθε τρεις μήνες. Θα αποτελεί σύνθεση ενός διαδικτυακού φεστιβάλ, ταυτόχρονα με ειδικές προβολές, βραβευμένων και επιλεγμένων ταινιών, όπου και όταν είναι εφικτό. Πολλές άλλες αλλαγές θα υπάρχουν επίσης, που θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του 13ου φεστιβάλ. Το διαγωνιστικό μέρος για τα Βραβεία Οδυσσέας και Cosmocinema, θα παραμείνει ως έχει, και τα βραβεία θα έχουν ψηφιακή μορφή.

13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου online edition 15-25 Μάη 2020:

Η διαδικτυακή παρουσίαση θα αρχίσει στις 15 Μάη και ολοκληρωθεί στις 25 Μάη.

Πρόγραμμα παρουσίασης:

15-16 Μάη: παρουσίαση των trailers των ταινιών και links σεναρίων κλπ όπου είναι διαθέσιμα.

17-20 Μάη: παρουσίαση των ταινιών μικρού μήκους κάθε είδους

21-23 Μάη: παρουσίαση των ντοκιμαντέρ μεσαίου και μεγάλου μήκους

23-24 Μάη: παρουσίαση των ταινιών μεγάλου μήκους μυθοπλασίας

25 Μάη: παρουσίαση βίντεο, κειμένων κλπ από συμμετέχοντες (αποδοχή βραβείων κ.α.), υποστηρικτές του φεστιβάλ κ.α.

Τα βραβεία έχουν ήδη ανακοινωθεί και υπάρχει ο κατάλογος στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ όμως, θα εξακολουθήσει να είναι ενεργό μέχρι τις 24 Μάη, για τα μέλη του Greek Film Lovers Club, καθώς στο διάστημα 17-24 Μάη θα μπορούν να ψηφίσουν για τα αγαπημένα φιλμ και σενάρια. Τα βραβεία αυτά θα ανακοινωθούν στις 25 Μάη.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Το φεστιβάλ δέχεται συμμετοχές από Έλληνες Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος.

Δέχεται επίσης συμμετοχές από ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, εφόσον η δουλειά τους σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα (π.χ. θέμα, μύθοι, σύγχρονα ελληνικά θέματα, περιοχές στην Ελλάδα που γυρίστηκε κλπ).