Από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας οργανώνει ένα από τα πλέον καταξιωμένα φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα, το οποίο φέτος είναι καλύτερο από ποτέ.

Από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας οργανώνει ένα από τα πλέον καταξιωμένα φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα, το οποίο φέτος είναι καλύτερο από ποτέ.

Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Χορού είναι φέτος το Βέλγιο που θα εκπροσωπηθεί από τρεις κορυφαίους χορευτές και τις ομάδες τους. Από το πλήθος των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρουσίες του Σουηδού Πάλε Ντριβάλ, των Γάλλων Ντόμινικ Μπουαβέν και Πασκάλ Ουμπέν, και του Ισραηλινού συγκροτήματος Μπατσέβα.

Την χώρας μας θα εκπροσωπήσουν επάξια η Λίντα Καπετανέα με τον Φώτη Νικολάου και τον Γιόσεφ Φρούτσεκ. Ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις προγραμματίζονται επίσης για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την Τρίτη 17/07 και ώρα 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων που το Ιταλικό συγκρότημα Encardia θα μυήσει το κοινό στα βήματα της Ταραντέλας.

Την Πέμπτη 19/07 στις 9 το βράδυ στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας θα προβληθεί η ταινία «Τhe Navigator» του Μπάστερ Κήτον.

Την Παρασκευή 20/07 και το Σάββατο 21/07 στις 7 το βράδυ στο Λιμάνι της Καλαμάτας θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο ντουέτο από τον Ντόμινικ Μπουαβέν με τίτλο «Transports Exceptionnels”. Την ίδια μέρα στο χώρο Μουσικός Περίπατος, θα δώσουν παράσταση οι “Think of One” από το Βέλγιο.

Η διάθεση των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις θα αρχίσει στις 25 Ιουνίου και η τιμές του θα κυμαίνονται από 20 έως 25 ευρώ. Θα υπάρχει επίσης εισιτήριο για φοιτητές και σπουδαστές αξίας 15 ευρώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο, σεμινάριο σύγχρονου χορού με τον Frey Faust.

Τα σεμινάρια χορού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου και σε σπουδαστές επαγγελματικού επιπέδου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με καταξιωμένους ξένους χορευτές, χορογράφους και δασκάλους του σύγχρονου χορού.

Φέτος, στο σεμινάριο θα διδάξει ο Frey Faust δημιουργός της μεθόδου Axis Syllabus-universal motor principles. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα σεμινάρια μπορούν να απευθύνονται στην κα Εριφίλη Εφραιμίδου, Τηλ. 210 775 17 31 & 6973 034 771

INFO
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Από 13 έως 22 Ιουλίου
Πληροφορίες:Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Τηλ: 27210 83086 & 90886 Φαξ: 27210 26966
Για κρατήσεις εισιτηρίων: 27210 99026 και 99028
E-mail: mail@kalamatadancefestival.gr
Web Address: www.kalamatadancefestival.gr

* Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού