Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Summer Camp στο Τελλόγλειο: Μικροί «αρχιτέκτονες» εμπνέονται από τη Zaha Hadid

Summer Camp στο Τελλόγλειο: Μικροί «αρχιτέκτονες» εμπνέονται από τη Zaha Hadid

Ένα μικροσκοπικό μουσείο μοντέρνας τέχνης, το «Modernico», σχεδίασαν και κατασκεύασαν μικροί «αρχιτέκτονες», που συμμετέχουν στο Summer Camp, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, τιμώντας τη μνήμη της Zaha Hadid.

 

Τρεις μήνες μετά το θάνατο της Hadid, τα παιδιά των θερινών εργαστηρίων του Τελλογλείου, ηλικίας 8-12 ετών, σχεδιάζουν κτίρια και τα αφιερώνουν στη εμβληματική φυσιογνωμία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

 

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Hadid και τις αρχές της αποδόμησης, τα παιδιά σχεδίασαν μία σειρά από φανταστικά αρχιτεκτονήματα. Στη συνέχεια, τα ίδια ψήφισαν το καλύτερο ανάμεσα στις δημιουργίες τους ύστερα από «αρχιτεκτονικό διαγωνισμό». Ο βραβευθείς δεκάχρονος «αρχιτέκτονας» με την υπόλοιπη αρχιτεκτονική ομάδα “S.A.Architects”, που συγκροτήθηκε κατά την έναρξη του Summer Camp του Τελλογλείου, υλοποίησε το σχέδιο μέσα από τη δημιουργία μακέτας. Το σχέδιο σύντομα μετατράπηκε στο μουσείο μοντέρνας τέχνης «Modernico Museum // M.M.», στην αυλή του οποίου τοποθετήθηκαν αφηρημένα γλυπτά των υπόλοιπων μικρών καλλιτεχνών της ομάδας. Κίνηση, καμπύλες, προοπτική και αρμονία ζωντάνεψαν μέσα από τη μακέτα των παιδιών.

 

Το εργαστήριο υλοποίησαν η Ελεάνα Στόικου (εικαστικός, ιστορικός της τέχνης) και η Κλειώ Βρανίτσα (εικαστικός).

 

Το Summer Camp στο Τελλόγλειο ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου 2016. Για έναν ολόκληρο μήνα, παιδιά ηλικίας 5-12 ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα , που περιλαμβάνει εικαστικά , μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο comics, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στο κέντρο της πόλης: Το Summer Camp του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ολοκληρώνεται
17.08.2016 17:30
Το Summer Camp του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, επανέρχεται για τις δύο τελευταίες του περιόδους 29/8-2/9 & 5/9-9/9.
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
STEM & ART Summer Camp 2016 στο Μουσείο Ηρακλειδών
24.05.2016 12:39
To αγαπημένο mathemARTics Camp του Μουσείου Ηρακλειδών εξελίσσεται σε STEM & ART Summer Camp 2016, ανανεώνει πλήρως το πρόγραμμά του και υπόσχεται στους παλιούς αλλά και τους νέους φίλους του μοναδικές περιπέτειες στον κόσμο της επιστήμης!
Multi-Arts Summer Camp 2016 από το Ωδείο Πεντέλης
23.05.2016 15:34
To Multi-Αrts Summer camp για παιδιά 5-12 ετών, του Ωδείου Πεντέλης Τουρναβίτη, προσφέρει βιωματικές ευκαιρίες μάθησης, πειραματισμού και δημιουργικής ανάπτυξης, μέσω μίας πλούσιας επαφής με τις Τέχνες.
Καλοκαιρινές αποδράσεις: Summer Camp για παιδιά στο Τελλόγλειο
17.05.2016 14:37
Σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά θα μετατραπεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.