Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το Φουσκοχώρι της Εύας Ιεροπούλου σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.


Το Φουσκοχώρι είναι υπέροχο: με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι, βλέπει μια απέραντη πεδιάδα. Και το πιο φοβερό; Κάθε απόγευμα στο Φουσκοχώρι φτιάχνουν φούσκες! Φούσκες από σοκολάτα, σαντιγί, φράουλα, πεπόνι, φούσκες με άρωμα θαλασσινό ή βουνίσιο, κι άλλες πολλές που δεν τις βάζει ο νους σας! 

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία τροφοδοτεί τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργεί τη γλωσσική του ικανότητα.


Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, βιολοντσέλο και μουσικοπαιδαγωγικά. Διδάσκει μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με τους Family Sound Machine, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε παιδικά μουσικά CD: «Το πράσινο μούσκαρι-o» 2001, «Τα πώς και τα γιατί» 2003, «Ο Ίκαρος Ποντίκαρος» 2009, «Το μικρό σπίτι της Νίνας» 2010, «Η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες» 2011. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα και Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα.


Παραμύθια που Ακούγονται:


Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ακούτε τις αγαπημένες σας ιστορίες ξανά και ξανά με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Υπάρχουν φορές που ο μπαμπάς δεν βρίσκει τα γυαλιά του, η μαμά θέλει να ξεκουραστεί και τα μεγαλύτερα αδέρφια έχουν διαγωνίσματα και πολύ διάβασμα. Ίσως πάλι να μην υπάρχει αρκετό φως για ανάγνωση στο δωμάτιο, λίγο πριν τη γλυκιά ώρα του ύπνου. Πολλές φορές είναι αρκετά κουραστικό, ίσως και βαρετό, για τους μεγάλους να διαβάζουν ξανά και ξανά τις ίδιες ιστορίες στους μικρούς λάτρεις των παραμυθιών. Πώς λοιπόν τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τα βιβλία τους όποτε και όσο συχνά το επιθυμούν; Οι εκδόσεις μεταίχμιο δίνουν τη λύση: Ακούστε τους ίδιους τους συγγραφείς να διαβάζουν την ιστορία τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Για πρώτη φορά επιλεγμένα βιβλία για παιδιά κυκλοφορούν με ειδικό QR code που, με μοναδικό εργαλείο ένα tablet ή ένα Smartphone, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ακούσει δωρεάν τον συγγραφέα να διαβάζει δυνατά την ιστορία του! Μάλιστα, με την επιλογή αποθήκευσης της ηχογράφησης στη συσκευή, τα αγαπημένα μας παραμύθια μας ακολουθούν όπου κι αν πάμε και μας κρατούν συντροφιά παντού: στο σπίτι ή στο κρεβάτι, στις διακοπές, στη βόλτα, στο αυτοκίνητο!

Η καινοτόμα πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 8 Φεβρουαρίου, με το Φουσκοχώρι της Εύας Ιεροπούλου να αποτελεί το πρώτο βιβλίο που φέρει τον ειδικό κωδικό. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε τι συμβαίνει όταν στο πιο απίθανο χωριό του κόσμου -ένα χωριό που κάθε απόγευμα γεμίζει φούσκες από σοκολάτα και σαντιγί, φούσκες με άρωμα θαλασσινό ή βουνίσιο, κι άλλες πολλές που δεν τις βάζει ο νους- όλα αρχίζουν ξαφνικά να αλλάζουν.