Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Promises of lovers, one - on - one surgeries στο Bios

Promises of lovers, one - on - one surgeries στο Bios

Το Bios παρουσιάζει το έργο Promises of lovers, one -on - one surgeries, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Lisa Alexander.

 


Σε προσκαλώ να κλείσεις ραντεβού για μια επέμβαση.
 
Συλλέγω υποσχέσεις. Οι υποσχέσεις είναι προφορικά σχήματα που περιγράφουν με λέξεις αυτό που το σώμα μπορεί να κάνει πράξη - ή και όχι στο μέλλον. 
Η επέμβαση αυτή θα εξερευνήσει κατά πόσο οι υποσχέσεις είναι αποπλανητικές, παιχνιδιάρικες, αντιφατικές.


Σε προκαλώ να ξαλαφρώσεις σε μια ένας - προς- έναν  περφόρμανς, σε μια  συνάντηση- εξομολόγηση. Ίσως υποδυθείς τον εαυτό σου, ίσως κάποιον άλλον. Αλλά πάλι δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, άνθρωπος είμαι...


Θέλω να μοιραστώ μαζί σου τις δικές μου εμπειρίες υποσχέσεων και θέλω να ακούσω και τις δικές σου. Τις πραγματικές και τις φανταστικές. Υποσχέσεις που δόθηκαν, άλλες κρατήθηκαν, άλλες όχι. Από εραστές. Από κράτη. Από σένα. Παλιές αγάπες. Τωρινά όνειρα. Τι υποσχόμαστε στον εαυτό μας και τι στους άλλους;


Το ραντεβού σας θα διαρκέσει 30 λεπτά περίπου και θα τελειώσει με μια ανώνυμη αμφιωτική (binaural) ηχογράφηση. Το υλικό που θα μαζευτεί θα αποτελέσει τη βάση της έρευνας για την μελλοντική παράσταση Υποσχέσεις Εραστών/Υποσχέσεις Εθνών ( Promises of Lovers/Promises of Nations). Σας προσκαλούμε να είστε μέρος της.

 

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Lisa Alexander
Ερμηνεία: Lisa Alexander & Ευαγγελή Φίλη

*  Τα ένας- προς -έναν surgeries θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Ευτυχισμένες μέρες, του Σ. Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου στο Bios
24.08.2016 15:58
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες μέρες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Bios στις 18 Νοεμβρίου 2016, ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για τη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο θείασως πέζη Κάφκα στο Bios
05.04.2016 12:33
Το Bios φιλοξενεί την παράσταση Ο θείασως πέζη Κάφκα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή (ή Τζούλιο), από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ στο Bios
22.02.2016 10:21
Το Bios φιλοξενεί το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Αντώνη Αντωνόπουλου.
Εθνικαί Εορταί στο Bios

17.02.2016 13:44
Το Bios φιλοξενεί την παράσταση Εθνικαί Εορταί, σε σκηνοθεσία των Ασπασίας - Μαρίας Αλεξίου, Βασίλη Βηλαρά και Μαρίας Θρασυβουλίδη, από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016.