Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Δέρμα, στο Βυρσοδεψείο

Δέρμα, στο Βυρσοδεψείο

Η ομάδα OΔC Ensembleπαρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργοΔέρμα”, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου , για 12 παραστάσεις στο Βυρσοδεψείο, από τις 21 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2013.

 

«Το δέρμα μου σε μεγέθυνση: πάνω του κατοικεί μια ολόκληρη νέα χώρα»

Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, εμπνευσμένη από το αυταρχικό κράτος - Λεβιάθαν του Hobbes δημιουργεί μια sitespecificperformance η οποία δομείται ως τρίπτυχο και αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ.

 

Το «ΔΕΡΜΑ» δεν είναι μια κλασική παράσταση . Πρόκειται για ένα παιχνίδι ενηλίκων, μια γιορτή, ένα “φόρος τιμής” στη μηχανιστική εργασία, τη μονοτονία και την απάθεια. Είναι μια ποιητικήαλληγορία γιατην παρούσα κατάστασητης ελληνικήςκοινωνίαςσε κρίσηκαιτης ανάπτυξης ενός πανίσχυρου εξουσιαστικού κράτους - Λεβιάθαν, ενός συντηρητικούδόγματοςτραπεζώνκατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαι τηςελεύθερης σκέψης.

 

Η παράσταση περιλαμβάνει:

Α) Δωρεάν βαρκάδα μέσα σε έναν παλιό βιομηχανικό κτίριο.

Απολαύστε τη μύηση στον Αχέροντα αλλά προσοχή: Μην πληρώσετε τον βαρκάρη μέχρι να σας περάσει απέναντι!

Β) Για τους μυημένους, δωρεάν μαθήματα εκδοράς και επί πλέον επεξεργασίας ανθρώπινου δέρματος με δυνατότητα έμπρακτης συμμετοχής.

Γ) Σχόλιο για το ρόλο της τέχνης σε περίοδο κρίσης και το ρόλο της κρίσης σε περίοδο τέχνης.

Δ) Προσωπική επαφή με τον Λεβιάθαν.

«Θα σε εκλιπαρεί για έλεος; Θα σου μιλήσει με λόγια ευγενικά;»
«Ποιος τολμά να ανοίξει τις πύλες του στόματός του που το περιφράσσουν τρομερά δόντια;»

«Δεν υπάρχει όμοιο του πάνω στη γη – ένα πλάσμα δίχως φόβο»

«Περιφρονεί τους αλαζόνες, βασιλεύει στους περήφανους»

Ε) Γνωριμία με έναν Γερμανό μετανάστη.

ΣΤ) Έναν επικήδειο λόγο μέσα σε ένα danceclub, όπου ως συγγενείς των νεκρών δεχόσαστε θερμά συγχαρητήρια και ευχές για την περαιτέρω εξέλιξή σας, συμμετέχοντας στον Ιστορικό Εορτασμό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σεμέλη Χαβιάρα, Θωμάς Διάφας

Δραματουργία: Στάθης Γραφανάκης

Κίνηση: Βάλια Παπαχρήστου / Χριστίνα Σουγιουλτζή

Μουσική Σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας

Σκηνογραφία / Κουστούμια: Τέλις Καρανάνος / Αλεξάνδρα Σιάφκου

Ηθοποιοί: AdrianFrieling, Λευτέρης Ζημιανίτης, Άλκης Ζούπας, Άγγελος Καλίνογλου, Ευτυχία Κιουρτίδου, Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Νικόλας Στραυοπόδης, Εύα Αλεξανδρή - Φάκλαρη, Κοσμάς Χατζής , Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

 

Σημαντική σημείωση: To ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, για τη διευκόλυνσή σας, εξασφάλισε λεωφορείο χωρητικότητας 17 θέσεων το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγιο, τις ημέρες των παραστάσεων, από τη στάση του μετρό «Ελαιώνας» προς το ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ στις 20:45 και μετά το τέλος της παράστασης επιστροφή πάλι στην ίδια στάση μετρό. Αναζητήστε το λεωφορείο

Σχετικές ειδήσεις
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
«Σωτηρία με λένε», της Σοφίας Αδαμίδου από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών
04.12.2015 15:36
Το θεατρικό έργο «ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ» της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Σωτηρία Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Έφη Σταμούλη.
Το Κιβώτιο, το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη
04.12.2015 10:00
Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” θα παρουσιάσει, από τις 4 Δεκεμβρίου 2015, στο Studio Μαυρομιχάλη, σε μορφή μονολόγου, το εμβληματικό έργο της Νεοελληνικής λογοτεχνίας, “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου (1974), σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον ρόλο του αφηγητή.