Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Δέρμα, στο Βυρσοδεψείο

Δέρμα, στο Βυρσοδεψείο

Η ομάδα OΔC Ensembleπαρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργοΔέρμα”, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου , για 12 παραστάσεις στο Βυρσοδεψείο, από τις 21 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2013.

 

«Το δέρμα μου σε μεγέθυνση: πάνω του κατοικεί μια ολόκληρη νέα χώρα»

Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, εμπνευσμένη από το αυταρχικό κράτος - Λεβιάθαν του Hobbes δημιουργεί μια sitespecificperformance η οποία δομείται ως τρίπτυχο και αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικούς χώρους του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ.

 

Το «ΔΕΡΜΑ» δεν είναι μια κλασική παράσταση . Πρόκειται για ένα παιχνίδι ενηλίκων, μια γιορτή, ένα “φόρος τιμής” στη μηχανιστική εργασία, τη μονοτονία και την απάθεια. Είναι μια ποιητικήαλληγορία γιατην παρούσα κατάστασητης ελληνικήςκοινωνίαςσε κρίσηκαιτης ανάπτυξης ενός πανίσχυρου εξουσιαστικού κράτους - Λεβιάθαν, ενός συντηρητικούδόγματοςτραπεζώνκατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαι τηςελεύθερης σκέψης.

 

Η παράσταση περιλαμβάνει:

Α) Δωρεάν βαρκάδα μέσα σε έναν παλιό βιομηχανικό κτίριο.

Απολαύστε τη μύηση στον Αχέροντα αλλά προσοχή: Μην πληρώσετε τον βαρκάρη μέχρι να σας περάσει απέναντι!

Β) Για τους μυημένους, δωρεάν μαθήματα εκδοράς και επί πλέον επεξεργασίας ανθρώπινου δέρματος με δυνατότητα έμπρακτης συμμετοχής.

Γ) Σχόλιο για το ρόλο της τέχνης σε περίοδο κρίσης και το ρόλο της κρίσης σε περίοδο τέχνης.

Δ) Προσωπική επαφή με τον Λεβιάθαν.

«Θα σε εκλιπαρεί για έλεος; Θα σου μιλήσει με λόγια ευγενικά;»
«Ποιος τολμά να ανοίξει τις πύλες του στόματός του που το περιφράσσουν τρομερά δόντια;»

«Δεν υπάρχει όμοιο του πάνω στη γη – ένα πλάσμα δίχως φόβο»

«Περιφρονεί τους αλαζόνες, βασιλεύει στους περήφανους»

Ε) Γνωριμία με έναν Γερμανό μετανάστη.

ΣΤ) Έναν επικήδειο λόγο μέσα σε ένα danceclub, όπου ως συγγενείς των νεκρών δεχόσαστε θερμά συγχαρητήρια και ευχές για την περαιτέρω εξέλιξή σας, συμμετέχοντας στον Ιστορικό Εορτασμό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σεμέλη Χαβιάρα, Θωμάς Διάφας

Δραματουργία: Στάθης Γραφανάκης

Κίνηση: Βάλια Παπαχρήστου / Χριστίνα Σουγιουλτζή

Μουσική Σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας

Σκηνογραφία / Κουστούμια: Τέλις Καρανάνος / Αλεξάνδρα Σιάφκου

Ηθοποιοί: AdrianFrieling, Λευτέρης Ζημιανίτης, Άλκης Ζούπας, Άγγελος Καλίνογλου, Ευτυχία Κιουρτίδου, Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Νικόλας Στραυοπόδης, Εύα Αλεξανδρή - Φάκλαρη, Κοσμάς Χατζής , Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

 

Σημαντική σημείωση: To ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ, για τη διευκόλυνσή σας, εξασφάλισε λεωφορείο χωρητικότητας 17 θέσεων το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγιο, τις ημέρες των παραστάσεων, από τη στάση του μετρό «Ελαιώνας» προς το ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ στις 20:45 και μετά το τέλος της παράστασης επιστροφή πάλι στην ίδια στάση μετρό. Αναζητήστε το λεωφορείο

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Φαύστα του Μποστ από την Θεατρική Ομάδα Λέρου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου
22.02.2016 12:00
Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει την κωμωδία «Φαύστα» του Μποστ, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.
Τι είναι αυτό που το λέμε Αγάπη;, της Αναστασίας Γκολέμα στο Θέατρο Φούρνος
22.02.2016 11:20
Η Θεατρική ομάδα ΣΕΛΑΝΑ παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος το έργο της Αναστασίας Γκολέμα, Τι είναι αυτό που το λέμε Αγάπη;
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ στο Bios
22.02.2016 10:21
Το Bios φιλοξενεί το έργο του Σάμουελ Μπέκετ, Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Αντώνη Αντωνόπουλου.