Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εικονο-ποίηση 2011: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Εικονο-ποίηση 2011: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Το τρίτο κατά σειρά κύμα της έρευνας με τίτλο \'\'Εικονο-ποίηση\'\' έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , το Μάρτη, μήνα της

ποίησης. Εδώ, εικαστικοί και παραστατικοί καλλιτέχνες καλούνται να παραγάγουν έργα εμπνεόμενα απ\' την ποίηση - με την γενικότερή της έννοια.

 

Η ενσωμάτωση της ποίησης στο εικαστικό έργο φέρει ίσως κι έναν υπόγειο συμβολισμό, μια πρόθεση για την ενσωμάτωση της στην πραγματική ζωή.

 


Ζούμε εποχές που ο υλισμός αυξάνει με βίαιους ρυθμούς τον τομέα του, σε βάρος της ποίησης, σε βάρος του φαντασιακού. Ενός φαντασιακού βομβαρδισμένου με φόβους και υποκατάστατα.

 


Αν δεν στραφούμε προς το μέρος της ποίησης, δύσκολα κάποια άλλη τέχνη μπορεί να μας προσφέρει ύλη για την ανασύσταση του προσώπου, του πολιτισμού, της αξιοπρέπειας.

 


Τουλάχιστον σ\' αυτήν τη χώρα πάντα έτσι γινόταν ως τώρα.
Γιατί ο ποιητικός λόγος είναι
το κοφτερό μαχαίρι που μπορεί να ξεφλουδίσει τα νοήματα,
η αξίνα που σκάβει το όρυγμα του θησαυρού,
το σπίρτο που φωτίζει την παλιά αποθήκη.
Δεν είναι
συμπλήρωμα βιογραφικού,
σχοινί κοινωνικής αναρρίχησης,
νάρκη μελαγχολίας.
Είναι νάρκη σε αναμονή.

Ζωντανή ποίηση: Δευτέρα 21 Μαρτίου 21:30
Βιντεοποίηση: Καθημερινά 20:00

 

Συμμετέχουν:

Αγγελική Κορκού , Αγγελική Τσαμπάζη, Αγγελίτα Τσούγκου & Φαίη Τζανετοπούλου, Αναστασία Καπινιάρη, Ανδρό, Άννα Δημητρίου , Αφροδίτη Σαρταμπάκου, Βarouak, Βασιλική Σοφρά, Βίκυ Κανταρτζή, Γιάννα Γεωργιάδη, Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Σκαρλάτος, Γιώργος Χουρχούλης, Δέσποινα Πανταζή, Διονυσία Μιχάλη, Έλενα Ακύλλα, Έλενα Προδρομίδου,  Ελένη Γούναρη, Ελένη Θεοφυλάκτου, Ελένη Πολυχρονάτου, Εσμεράλδα Μιχαλιτσιάνου, Ευγενία Καραμούζη,  Ηλίας Πούλος, Ηλίας Αηδονίδης, Ηλίας Σιψάς, Θάλεια Ξένου Ξενάκη, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Καλλιόπη Λιαδή, Capten, Κατερίνα Ριμπατσιού, Κατερίνα Σταμάτη, Κίμων Αξαόπουλος, Κίτσα Αγγελάκου, Κορίνα Πρεβεδουράκη, Κώστας Αντωνάτος, Κωστής Δάρας, Κωστής Τριανταφύλλου , Λίτσα Μουσούλη, Μαρία Αποστολοπούλου, Μαρία Γκόλια, Μαρία Δουκάκη, Μαρία Καραλουκά, Μαρία Κοκκίνου, Μαριλένα Ζολώτα, Μαρίλη Ζαρκάδα, Μάριος Πασχάλης, Μελανία, Νέστωρ Φανάρας, Νίκος Πρέσσας, Παναγιώτης Ιωαννίδης , Ράνια Καραμούζη, Σοφία Κοψίδου, Σοφία Σιδηροπούλου, Στέλλα Παπαθανασίου, Τζούλη Αθανασάκη, Χάρης Βελαώρας

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.02.2017 17:29
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει στις 8 Μαρτίου 2017 έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά.
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Ψηφιδωτή Οδύσσεια: έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.08.2016 12:22
Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.
Γράψε μου τα όνειρά σου: έκθεση της Μαρίνας Προβατίδου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.03.2016 17:23
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την ατομική έκθεση της εικαστικής καλλιτέχνιδας Μαρίνας Προβατίδου, "Γράψε μου τα Όνειρά σου" σε επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη.