Η Feel My Bass productions (iliosporoi network) και το DubWise HI-FI παρουσιάζουν τους Zion Train, τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής dub dance σκηνής από την Αγγλία στην 25η επέτειό τους, σε μία συναυλία στο An Club το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014.

Ετοιμαστείτε για ένα τρελό πάρτι γεμάτο ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς, πολύ συναίσθημα και πολύ καλό ήχο με έξτρα βαθύ μπάσο. Μια βραδιά αφιερωμένη στη κουλτούρα των χειροποίητων soundsytems, ένα πάντρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής με τη reggae και τη dub.

Οι θρυλικοί Zion Train από την Αγγλία γιορτάζουν 25 χρόνια ύπαρξης και επιστρέφουν στην μουσική σκηνή του AN Club μετά από 5 χρόνια, για να μας παρουσιάσουν ένα δίωρο live dub mix που θα ξεσηκώσει. Οι πρωτοπόροι του μουσικού ιδιώματος της ηλεκτρονικής dub θα πλαισιωθούν από τον δραστήριο Τζαμαϊκανό reggae roots τραγουδιστή Fitta Warri.

Μαζί τους θα εμφανιστούν επίσης μερικά από τα πιο σημαντικά και δραστήρια ονόματα της εγχώριας σκηνής: οι A.M.P. με πολλές dub steppers κυκλοφορίες και αναγνώριση στο εξωτερικό μαζί με τον I-MITRI Counteraction, ιθύνων νου του United Nations of Dub festival στην Αγγλία. Ο πολύ παραγωγικός Fleck με εξίσου πολλές dubstep/ jungle/ dub κυκλοφορίες και διεθνή αναγνώριση. Η Anna Mystic καταξιωμένη selector, στυλοβάτης της Αθηναϊκής reggae- dancehall σκηνής εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Μάριος Νταβέλης frontman των Fundracar σε ένα warmup DJ set έκπληξη και ο MC Big Shine από τους Fyah Fist με freestyle διάθεση.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με το πρώτο ελληνικό χειροποίητο ηχοσύστημα, το Dubwise Hi-Fi, που προσφέρει πολλά κιλά βαθύ μπάσου κατά τα πρότυπα των Τζαμαϊκανών και Αγγλικών soundsystems.

Οι ZION TRAIN από την Αγγλία είναι οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής dub dance σκηνής σε παγκόσμιο επίπεδο, με έντονες επιρροές από τη roots reggae- dub σκηνή και τη soundsystem κουλτούρα. Από το 1990 που ιδρύθηκαν από τον Neil Perch έχουν συνεργαστεί με πολλούς reggae τραγουδιστές (Earl16, Dubdadda, Tippa Irie) και έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή σε δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. To 2007 τους απονεμήθηκε το Τζαμαϊκανό Reggae Grammy βραβείο και έχουν εκατοντάδες κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και δύο δικά τους δισκογραφικά label (universal egg, deep root). Τα εκρηκτικά τους live συγκλονίζουν όποιους τα έχουν παρακολουθήσει εδώ και 25 χρόνια σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, καθώς περιοδεύουν αδιάκοπα. Στην Αθήνα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια στη σκηνή του AN club μαζί με ένα θρυλικό Τζαμαϊκανό τραγουδιστή, τον FITTA WARRI που έχει περισσότερες από 100 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του.

Zion Train: http://www.wobblyweb.com/zt/, https://soundcloud.com/zion-train
Fitta Warri: http://www.reverbnation.com/vangardleada

A.M.P.: Στην Αθήνα το 1998 μια ομάδα φίλων (μουσικοί – ηχολήπτες) πειραματιζόμενοι με διαφορετικούς ήχους και διάφορα μουσικά στυλ βαφτίστηκε ως Atiko Minus Project. Το 2006 κυκλοφόρησαν στην Αγγλία το πρώτο 7’’ βινύλιο από το δικό τους label A.M.P. Outernational με τίτλο “Green”, όπου έγινε αποδεκτό με εξαιρετικές κριτικές και επανεκτυπώθηκε 3 φορές. Τα τελευταία 6 χρόνια η A.M.P Outernational έχει κυκλοφορήσει αρκετά βινύλια και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι African Simba, Echo Ranks, Fae Simon, Radical G. Το καλοκαίρι του 2007 μαζί με τους selectors Mashdown45, Mista Operator και Anna Mystic, κατασκεύασαν το δικό τους, χειροποίητο με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες ηχοσύστημα και ανέλαβαν την αποστολή να μεταφέρουν αποτελεσματικά το μήνυμα της Reggae μουσικής και την κουλτούρα των Soundsystems στο Ελληνικό κοινό.

A.M.P. Outernational: http://ampouternational.blogspot.com/,https://soundcloud.com/amp-outernational
Dubwise Hi-Fi: www.facebook.com/DubwiseHiFi

Ο FLECK είναι ένας δραστήριος μουσικός παραγωγός και DJ ηλεκτρονικής μουσικής (dub, dubstep, jungle, drum ‘n’ bass). Συνιδρυτής του label breath records, έχει πολλές κυκλοφορίες σε ξένες εταιρίες όπως οι Six Degrees Records (USA), Bracket Records (UK), Original Dub Gathering (FR), Reggae Roast (UK), King Dubbist (USA), Generation Bass (UK). Έχει εμφανιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς bass σκηνής όπως οι Horace Andy, Alborosie, Congo Natty, Dub Pistols, Zion Train, Celt Islam, Son of Kick, Mungo’s Hi-Fi, Jacky Murda, Dub Phizix, Robot Koch, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε στο roster της ομάδας Kings Hi-Fi από την Αγγλία.

FLeCK: https://soundcloud.com/fleckathens, www.facebook.com/fleckathenz

Η ANNA MYSTIC είναι αναμφισβήτητα η selector που ανάβει φωτιές εδώ και δύο δεκαετίες με τα φημισμένα πάρτι της και με ήχους που καλύπτουν όλο το φάσμα της reggae dub κουλτούρας.

Anna Mystic: https://soundcloud.com/anna-mystic

Η FEEL MY BASS productions είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία, που έχει διοργανώσει δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις από το 2006 με πολλούς εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες, όπως οι Misty in roots (UK), Aba Shanti I (UK), Dreadzone (UK), Brain Damage (Fr), Vibronics (UK), Zion Train (UK), Krak in Dub (Fr), Kali Live Dub (Fr), Filastine (US), Lee sergic (Es), Jah Marnyah (UK-Mons), Square (Fr), Nohmada (Be), Apex (UK), Afrikan Simba (UK), Epoc Live (UK) και δεκάδες ακόμα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση δωρεάν ή με χαμηλή είσοδο ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων με διεθνή ονόματα και η προώθηση καλλιτεχνών της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Η μη κερδοσκοπική εταιρία παραγωγής μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων Feel my Bass productions, είναι οργανικό στοιχείο του δικτύου Ηλιόσποροι (www.iliosporoi.net) που γιορτάζει 10 χρόνια ύπαρξης.

Feel my Bass productions: http://iliosporoi.wix.com/feelmybassproductions

Οργάνωση παραγωγής: Feel my Bass productions [iliosporoi network] και Dubwise Hi-Fi.
Υποστήριξη: United Nations of Dub Weekender 2014, www.UNODweekender.com