Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney) αποκάλυψε την ιστορία που κρύβει ο στίχος του τραγουδιού «Yesterday» των Beatles «I said something wrong, now I long for yesterday».

Μιλώντας στο podcast «A Life in Lyrics» στο οποίο μαζί με τον Ιρλανδό ποιητή Πολ Μαλντούν (Paul Muldoon) παρουσιάζουν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα διάσημα τραγούδια του, παραδέχτηκε ότι ο στίχος σχετίζεται με μια συζήτηση στην οποία έφερε σε δύσκολη θέση τη μητέρα του.

«Μερικές φορές μόνο εκ των υστέρων μπορείς να το εκτιμήσεις. Θυμάμαι ξεκάθαρα μια μέρα που ένιωσα πολύ αμήχανα επειδή έφερα σε δύσκολη θέση τη μητέρα μου. Ήμασταν έξω στην αυλή και μιλούσε με τουπέ. Ήταν ιρλανδικής καταγωγής και νοσοκόμα άρα ήταν σε ανώτερο επίπεδο από ότι ο κόσμος στη γειτονιά.

Ξέρω ότι είπε κάτι σαν ‘Πολ θα τον ρωτήσεις αν θα πάει…’ και μου είπε ‘Arsk’», ανέφερε ο ΜακΚάρτνεϊ και αμέσως διόρθωσε την μητέρα του. Της έκανα “Arsk! Arsk! It’s ask mum”, μια επισήμανση που την έκανε να νιώσει ντροπή. Ο μουσικός σχολίασε πως αργότερα στη ζωή του σκεφτόταν πως θα ήθελε να μην της το είχε πει αυτό.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Paul McCartney) έγραψε το συγκεκριμένο κομμάτι περίπου μια δεκαετία αφού η μητέρα του έφυγε από τη ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Raph PH, Wikipedia