Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την Ομάδα 7 με την παράσταση Μετά (Yapi, “A very nice place”).

Η παράσταση ξεκινάει έξω, στη σκακιέρα της πλατείας Αμερικής : μια περιήγηση στον δημόσιο χώρο, ένα άλλο βλέμμα στην πόλη, στους ανθρώπους της, στα νεοκλασικά, τις οικοδομές και τα συντρίμμια της Κυψέλης. Οι συμμετέχοντες, ηθοποιοί και θεατές μαζί, διασχίζουν την Πατησίων, χαιρετούν την Ακρόπολη, συνομιλούν με τη Λέλα Καραγιάννη, πίνουν ένα τσίπουρο στην Ξάνθης, τραγουδάνε με την Αθηνά, πριν συνεχίσουν την αναζήτησή τους στον εσωτερικό χώρο μιας πρώην βιοτεχνίας επισκευής τηλεοράσεων.

Με σώματα, με μουσικές, με μνήμες, μια σκαλωσιά, δύο συσκευές προβολής, η Ομάδα 7 στήνει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μια in situ παράσταση για την Αθήνα του χθες, την πόλη του σήμερα και τα ίχνη της χώρας που έρχεται.

Ένα κολλάζ ανθρώπινων, φωτογραφικών και εικαστικών εγκαταστάσεων, προβολών και video art, ένα ανθρώπινο, χωρικό και λογοτεχνικό μωσαϊκό όπου το παρελθόν αναμιγνύεται με το σήμερα και το μέλλον.

Η σκόνη της σύγκρουσης επικάθισε σε ό,τι απέμεινε. Οι αντανακλάσεις αλλοιώθηκαν. Το νέο θυμίζει σε τίποτα το παλιό; Η ανοικοδόμηση αρχίζει στις 7 Μαρτίου, για δώδεκα παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ελπίζουμε στην ανοικοδόμηση… Ας πάμε πιο Μετά.

Η Ομάδα 7 αποτελεί μια καλλιτεχνική ένωση που διερευνά τις φόρμες και τις μεθόδους του μεταμοντέρνου θεάτρου. Οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί της ανταλλάσσουν ρόλους και λειτουργούν αυτοτελώς σε όλους τους τομείς της παραγωγής.

Βασισμένο στις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης, το project Yapi – A very nice place, του οποίου το Μετά αποτελεί την τελευταία πράξη, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013. Είκοσι επτά συντελεστές πήραν μέρος στη διαδρομή από το Βυρσοδεψείο μέχρι τον Κινητήρα Studio, στην παλαιά πόλη της Χαλκίδας και στο ΑCT (Πάτρα), σε τέσσερις διαφορετικές performances.

Το σχέδιο φιλοδοξεί να ενώσει δύο διαφορετικούς κόσμους, την Ανατολή και τη Δύση, που αποτελούν και τα δύο βασικά στοιχεία της ελληνικής πραγματικότητας, και να αναδείξει την πολυπολιτισμικότητα ως κύριο και θετικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης Ελλάδας.

Η διαδρομή που ξεκίνησε στον Ελαιώνα, συνεχίστηκε στην Ακρόπολη, στην παλαιά πόλη της Χαλκίδας και στην Πάτρα ολοκληρώνεται σήμερα στην Κυψέλη.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη
Σύμβουλος Δραματουργίας και Επινόησης: Άννα Τσίχλη
Σχεδιασμός Φωτισμού – Φωτογραφία – Βίντεο: Γιώργος Ζαφειρίου
Κοστούμια – Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Αηδόνη
Σκηνική Επιμέλεια: Ομάδα 7 – Δάφνη Αηδόνη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογερόπουλος
Ειδική συνεργάτης: Ανθή Παπαθεοδώρου
Επικοινωνία : Μαρία Μπινίκου
Ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκος Γεωργίου, Βίκυ Μαστρογιάννη

Διάρκεια παράστασης: 90’