Με … έλκηθρο τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μας καλούν να γλιστρήσουμε μαζί τους, στο χαρμόσυνο πνεύμα των ημερών, οι «Athens Singers», την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Ύμνοι από την περίοδο του Μεσαίωνα, έργα των Schubert, Britten και Handel, το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων, κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συνθέτουν την πιο ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, μας καλούν να γίνουμε πάλι για λίγο παιδιά και να ζήσουμε την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου.

Συμπράττουν:

Heather Heliger, σοπράνο

Δημήτρης Βεζύρογλου, πιάνο

Irina Shalenkova και Elena Shalenkova, βιολί

Μουσική Διεύθυνση: Roger Tilley

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Roger Tilley

Ο Roger Tilley γεννήθηκε το 1957 στο Birmingham της Αγγλίας. Σπούδασε εκκλησιαστικό όργανο υπό τον Timothy Lees και διορίστηκε οργανίστας της εκκλησίας του St James’ Dudley στην ηλικία των 17 ετών. Από το 1975-79 ήταν οργανίστας του Wills Memorial Chapel στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Παράλληλα, εκτελούσε χρέη βοηθού οργανίστα του Καθολικού Καθεδρικού Ναού του Bristol. Από το 1980-83 κατείχε τη θέση του οργανίστα στο Chippefield λίγο έξω από το Λονδίνο, ενώ διήυθυνε επίσης το συγκρότημα Exultate στο Αββαείο του Bath. Ο Roger Tilley ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1983, και είναι καθηγητής στο Campion School.Η πρώτη του επαφή με τους «Athens Singers» ήταν κατά την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία τους το 1984 και παρέμεινε Διευθυντής του Συγκροτήματος μέχρι το 1989. Ήταν επίσης ο οργανίστας της Αμερικανικής Εκκλησίας στην Αθήνα από το 1983. Μετά από μία διακοπή κάποιων ετών ανέλαβε και πάλι Διευθυντής των «Athens Singers» από τον Σεπτέμβριο του 2007 και παραμένει μέχρι σήμερα.

Athens Singers

Το Χορωδιακό Συγκρότημα «Athens Singers» ιδρύθηκε το 1967, αρχικά ως «The Athens Choral Group», από την Miranda Villiers, σύζυγο του τότε Υποδιευθυντή του British Council στην Αθήνα. Το σχήμα ιδρύθηκε αρχικά με σκοπό το τραγούδι για ίδια ευχαρίστηση των μελών του, στη συνέχεια όμως, λόγω της καλής απόδοσης και του ρεπερτορίου της Χορωδίας, που ήταν και παραμένει δημοφιλές, άρχισαν να πραγμαποιούνται συναυλίες για το κοινό. Τα πρώτα χρόνια ο αριθμός των χορωδών ήταν περίπου 16 ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 40 άτομα.