Τη  Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις  του Κοπερτί ολοκληρώνεται ο κύκλος του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  «ΜΑΖΙ» με την ενότητα  «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες», ενώ αναμένεται να ξεκινήσει νέος, με φρέσκες και πρωτότυπες δράσεις, από  την καινούρια χρονιά.

Ζευγάρια γονέων και παιδιών ηλικίας από 2 έως 5 ετών θα ταξιδέψουν με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αναδύουν μελωδίες, γιορτινές εικόνες και χρήσιμα μηνύματα. 

Με αφορμή μουσικοκινητικές δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι  θα αρπάξουν με κέφι μουσικά όργανα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, καλύπτοντας την ανάγκη τους για ελεύθερη έκφραση.

Ακόμη τα παιδιά θα κρυφοκοιτάξουν την προετοιμασία του Άη Βασίλη, θα γίνουν ελαφάκια, ενώ θεατρικά δρώμενα θα χρησιμοποιηθούν για να εξοικειωθούν με το σώμα τους και να βελτιώσουν την ικανότητα συγκέντρωσης τους. Τηρώντας τη λαϊκή μας παράδοση, τα παιδιά θα  μεταμορφωθούν σε καλικάντζαρους, κάνοντας πολλές ζαβολιές βεβαίως και επιδιώκοντας να πελεκίσουν και να πριονίσουν το δέντρο της γης.

Τέλος οι μικροί φίλοι του Κοπερτί θα φιλοτεχνήσουν  με υλικά του σχολείου και με τη πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών το δικό τους γιορτινό  δεντράκι, που θα το ζωντανέψουν με χρώματα και φαντασία, θα το στολίσουν και  θα  «κρεμάσουν» στα κλαδάκια του, τη δίκη τους χριστουγεννιάτικη ευχή.