Με χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα και έκπτωση έως και 70% στις εκδόσεις και επιλεγμένα αντικείμενα στα πωλητήριά του, υποδέχεται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, εν όψει των εορτών.

Μαγειρέματα στο Μουσείο!

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο φαγώσιμων χριστουγεννιάτικων δημιουργιών από την ομάδα του mama’s taper θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του mama’s taper κουβαλάει στις αποσκευές ένα σωρό υγιεινές και πολύχρωμες λιχουδιές, από τις οποίες θα προκύψουν ευφάνταστες, λαχταριστές –στην κυριολεξία- δημιουργίες. Δεντράκια, αγιοβασίληδες,και αστέρια είναι μερικές από αυτές, ενώ ντομάτες, αγγουράκια και κασέρι θα είναι μερικά από τα εργαλεία που θα έχουν στα χέρια τους οι μικροί ‘μάγειροι’.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να επιμορφωθούν σε θέματα υγιεινής διατροφής, να διασκεδάσουν, να μάθουν να φτιάχνουν υγιεινά και διασκεδαστικά σνακ με υλικά που βρίσκουν στο σπίτι τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, γονείς και παιδιά θα φύγουν από το μουσείο με τις κατασκευές τους και μια λαχταριστή έκπληξη από το mama’s taper.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
1ος κύκλος: 11:00-12:00 & 2ος κύκλος: 12:00-13:00
20 παιδιά σε κάθε κύκλο / Ηλικίες: 5-12 ετών
5 ευρώ συμμετοχή
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310593270, Τρίτη-Σάββατο 11:00-17:00
Διοργάνωση: mama’s taper – www.mamastaper.gr

Bazaar εκδόσεων και αντικειμένων

Και φέτος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσφέρει 70% έκπτωση στις εκδόσεις του και σε επιλεγμένα αντικείμενα από τα πωλητήριά του, στη Μονή Λαζαριστών και την Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 16 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 10 Ιανουαρίου 2015.

Πάνω από 60 τίτλοι και μια σειρά από τις αφίσες των εκθέσεων του ΚΜΣΤ θα διατίθενται από 3-33 €

Εορταστικό ωράριο & εκθέσεις

Συνεχίζονται οι εκθέσεις στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών («Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2007-2014, μια διαδικασία βίωσης του τοπίου», «Άλκης Πιερράκος. Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου», «Ρωσική Πρωτοπορία. Έργα από τη Συλλογή Κωστάκη») και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1 (λιμάνι Θεσσαλονίκης, «Στέφανος Τσιβόπουλος: Ιστορία Μηδέν»).