Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες που ζουν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας διοργανώνει, όπως κάθε …

κάθε χρόνο το xeblogarisma.blogspot.com για τα παιδιά κάτω των τριών ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες.

Είδη δώρων, χειροποίητα αντικείμενα τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία, cd και δίσκοι, παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα και πολλά άλλα, θα διατίθενται προς πώληση σε συμβολικές τιμές.

Παράλληλα θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες όπως: πάνες, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες, απορρυπαντικά κ.ά καθώς και ρούχα (παιδικά έως 3 ετών και γυναικεία), παιχνίδια, βιβλία, τηλεκάρτες.

Το xeblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 3 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 20 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες.

Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν συχνές αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις φυλακές, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, συμμετέχουν οικονομικά σε αποφυλακίσεις γυναικών, στηρίζουν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές, ενθαρρύνουν την εθελοντική προσφορά μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στις φυλακές και ευαισθητοποιούν τον κόσμο μέσα από τα blog τους.

Το bazaar θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30 Μεταξουργείο, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ.