Περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες έχουν δει μέχρι σήμερα την έκθεση «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που θα φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» μέχρι το Φεβρουάριο του 2013. Η έκθεση, σχεδιασμένη για οικογένειες και σχολεία, προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική μέσα από πραγματικά αντικείμενα και σενάρια που τους επιτρέπουν να «δοκιμαστούν» σε πολικές θερμοκρασίες και στις ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, στην πιο ανεμώδη και παγωμένη ήπειρο του πλανήτη!

Στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα γίνει ο απόλυτος προορισμός και τα Χριστούγεννα, οργανώνεται για τις ημέρες των γιορτών εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χριστούγεννα στην Παγωμένη Ανταρκτική». Στο πρόγραμμα αυτό παιδιά 5 έως 12 ετών  θα ανακαλύψουν αν έχουν ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσουν στην παγωμένη έρημο του πλανήτη μας και  θα μάθουν πώς είναι τα Χριστούγεννα στο Νότιο Πόλο! Παρέα με τους πιγκουίνους και τους επιστήμονες που εργάζονται εκεί, θα ζήσουν παραμονή Χριστουγέννων που δε νυχτώνει!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα στην Παγωμένη Ανταρκτική» θα διεξάγεται μέσα στο χώρο της έκθεσης  όπου τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, θα γνωρίσουν ένα προσομοιωμένο σταθμό εκπαίδευσης, θα ανέβουν σε όχημα χιονιού (snowmobile) και θα  «κάνουν βουτιά» στην παγωμένη θάλασσα της Ανταρκτικής!


Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ