“Τίποτα στον κόσμο γύρω δεν έχει μόνο μια διάσταση ή μόνο μία όψη. Τα πάντα κρύβουν πίσω τους περισσότερα από όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σημασία έχει η θέληση του καθενός να αφουγκραστεί τα ερεθίσματα που λαμβάνει και να ακολουθήσει νέα μονοπάτια γνώσης.”

Η τρίτη διοργάνωση του TEDxUniversityofMacedonia με θέμα το «Blind Spot» έρχεται να δώσει τροφή στο κοινό προς αναζήτηση διαφορετικών οπτικών γωνιών. Το TEDxUniversityofMacedonia που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2015 στον πολυχώρο Μύλο στην Θεσσαλονίκη, στοχεύει μέσα από 12 διαφορετικές ομιλίες, 3 καλλιτέχνες και 15 περίπου παράλληλες δραστηριότητες να προσφέρει στο κοινό μια πολύπλευρη εμπειρία, “συστήνοντας” το με θεματολογίες όπως οι πλωτές πόλεις, το brainmapping, η πολιτική γελοιογραφία, τα Urban projects και άλλα.

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, τους ομιλητές, τους performers, τους συνεργάτες, αλλά και την ομάδα διοργάνωσης του TEDxUniversityofMacedonia μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.tedxuniversityofmacedonia.com/home.html

Κάθε διοργάνωση TEDx, όμως, κρύβει μια ομάδα, η οποία επί μήνες επιλέγει προσεκτικά όλους τους συντελεστές και προετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες, προκειμένου να προσφέρει μια TED-like εμπειρία στο κοινό, σεβόμενοι πάντα και την ιστορία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όραμα για την φετινή διοργάνωση ήταν εξ’ αρχής να μην αποτελούμε σαν ομάδα “διοργάνωση μιας ημέρας”, αλλά να δημιουργήσουμε σταθερή κουλτούρα σαν πανεπιστημιακό TEDx τόσο εντός της κοινότητας των Πανεπιστημίων, όσο και ευρύτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό θεωρούμε ότι ως ένα βαθμό το πετύχαμε φέτος μέσα από pre-events, συνδιοργάνωση παράλληλων δράσεων στην πόλη (όπως τα Street Relays) καθώς και μέσω του blog μας στο οποίο ομάδα εθελοντών αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση.

Ήταν πρόκληση τα τελευταία τρία χρόνια να συνειδητοποιήσουν οι πανεπιστημιακές δομές και οι φοιτητές την αξία ενός TEDx, από την άποψη ότι δημιουργείται μια σταθερή κοινότητα ανταλλαγής ιδεών και καινοτόμων απόψεων. Δίνουμε βήμα σε νέους ανθρώπους, καθηγητές και απόφοιτους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για να διαδώσουν με την σειρά τους καινοτόμες ιδέες στον τομέα ενασχόλησής τους. Οι ιδέες αυτών των ανθρώπων μέσω ενός TEDx ανεβαίνουν στην παγκόσμια πλατφόρμα των TEDx ομιλιών, μεταφράζονται σε διαφορετικές γλώσσες και αποκτούν οικουμενικότητα!

Ιnfo:

H Χριστίνα Χατζάργυρου σπουδάζει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλονίκης και ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια με projects και οργανισμούς στην Θεσσαλονίκη. Για το TEDxUniversityofMacedonia 2015 είναι η Head Organizer (Curator) της οργανωτικής ομάδας.


Το 3o TEDxUniversityofMacedonia θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στον Πολυχώρο Μύλο στην Θεσσαλονίκη.