κι όμΩς κινείται

Η ομάδα κι όμΩς κινείται συστάθηκε το 2003, στον Κρατήρα.

Δεν είναι ένα δομημένο καλλιτεχνικό σχήμα, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα της διανομής ρόλων, της διαδικασίας δημιουργίας, ανάπτυξης και προώθησης.

Αυτό είναι και καλό και κακό.

Καλό, γιατί είμαστε αλήθεια μια παρέα, καλό, γιατί στις παραστάσεις και στην καθημερινότητα υπάρχει ειλικρίνεια και γνησιότητα.

Κακό, γιατί στα διάφορα dead lines των παραστάσεων, μένουν ατελείς περιοχές. Καλό, γιατί αυτές οι ατελείς περιοχές, γεννούν την ανάγκη για συνέχεια.

Κακό, γιατί ως τώρα, πότε δεν είπαμε με βεβαιότητα, ότι θα υπάρχουμε και του χρόνου, αν θα έχουμε τη δυνατότητα και τις δυνάμεις.

Καλό, γιατί η ύπαρξη της ομάδας οφείλεται στην ανάγκη των ανθρώπων της, να φτιάξουν μια ουτοπική κοινότητα, της ομάδας και των συγγενών της προσώπων, αυτών που της δίνουν ζωή από μέσα και απ’ έξω.

Καλό, γιατί το βασικότερο συστατικό της δημιουργίας είναι η ελευθερία και αυτή η ομάδα, με τον τρόπο της, είναι μια άσκηση ελευθερίας.

Μάστερ και Μαργαρίτα

Γίνεται η οκτωβριανή επανάσταση, μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας και το ανέφικτο γίνεται πραγματικό, το όνειρο αλήθεια. Ένα παγκόσμιο κίνημα οραματιστών δικαιώνεται και “πιάνει δουλειά” να κατασκευάσει μια νέα ζωή. Μόλις 20 χρόνια μετά, όλα βρίσκονται ανάποδα το όνειρο έχει γίνει εφιάλτης και η αλήθεια τρόμος. Η απογοήτευση που προκαλεί η πτώση αυτή είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα να μπορεί να αλλάξει τα πράγματα απ΄έξω, η καινούργια εξουσία θα πάρει τη θέση της παλιάς. Είναι η ίδια η έννοια της εξουσίας που νοσεί, η ίδια η έννοια της ιδιοκτησίας, του νόμου, της δικαιοσύνης, της τάξης, του ρόλου.

Ο Μπουλγκάκοφ μέσα σ’ αυτόν τον εγκλεισμό, κατεβάζει το διάολο στη Μόσχα και στήνει μια τρομερή φάρσα διακωμωδώντας, πικρά, το “λίγο” των συμπολιτών του. “Καθένας θα χει τύχη ανάλογη με την πίστη του”. Καλεί  το υπερφυσικό εδώ ανάμεσά μας,  διαβόλους ανάμεσα σε γραφειοκράτες, τρελούς , νεκρούς και ξωτικά ανάμεσα σε πολίτες που ασφυκτιούν, τον ίδιο το Χριστό και τη Σελήνη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ερωτεύονται . Απόλυτα. Μ΄ έναν έρωτα που τους οδηγεί απ’ τη ζωή στο θάνατο, από το παροδικό στο αιώνιο, όπως οφείλει να κάνει κάθε έρωτας, στο κέντρο του ορισμού του. Εκεί που το “εγώ” δίνεται δώρο στο “εσύ”.

Βιογραφικό:

Η Χριστίνα Αικατερίνη Σουγιουλτζή γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη, και στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 μέχρι το 2003 συμμετείχε στις παραγωγές της Σχεδίας Ομάδας Χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2003 ως το 2006 συνεργάστηκε με την Sinequanon στον πολιτιστικό χώρο ΚΡΑΤΗΡΑ. Το 2003 ιδρύει με τον Camilo Bentancor την ομάδα Κι όμΩς κινείταιΔιδάσκει χορό και ακροβασία σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές.


Info:

Μάστερ και Μαργαρίτα
Έως 4 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ροές
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00
Προπώληση: ticketservices.gr


Διαβάστε επίσης: