Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει τρεις καλλιτέχνες με άποψη. Στην ουσία τρεις απόψεις τέχνης που αγγίζουν τα όρια της ποίησης μέσα από την τέχνη της χαρακτικής.

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει τρεις καλλιτέχνες με άποψη. Στην ουσία τρεις απόψεις τέχνης που αγγίζουν τα όρια της ποίησης μέσα από την τέχνη της χαρακτικής.


Ο Δημήτρη Μηλιώτης, ο Γιώργος Πάλλης και η Αναστασία Τσετουλίδου από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν σε μία ομαδική έκθεση, όπου θα παρουσιάσουν έργα που διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά συνδέονται με μία κοινή αναφορά στην ζωγραφικότητα των αποτυπώσεων τους, που αναδεικνύουν μία ποιητική ατμόσφαιρα.


Ο Δημήτρης Μηλιώτης παρουσιάζει μονοτυπίες, γεννημένες μέσα από σύνθετες διαδικασίες όχι μόνο χάραξης, αλλά και επικολλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στις χαρακτικές μήτρες. Το εικαστικό του αποτέλεσμα έρχεται με την εκτύπωση πάνω σε επιφάνειες ήδη τυπωμένες.


Ο Πάλλης, από την άλλη, κατασκευάζει ο ίδιος τις χαρακτικές του μήτρες, με ετερογενή υλικά. Προσθέτοντας χρώμα πάνω στην μήτρα δημιουργεί έργα που θυμίζουν ζωγραφική. Οι φιγούρες του που τυπώνονται, με αυτόν τον τρόπο αποκτούν κίνηση και μια ιδιαίτερη εικαστική αίσθηση.


Όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία στην έκθεση, η Αναστασία Τσετουλίδου χρησιμοποιεί σαφέστερα τις χαρακτικές μεθόδους χάραξης και εκτύπωσης. Οι φωτοχαράξεις, αλλά και οι βινυλικές μήτρες είναι αυτές που την βοηθάνε να αποτυπώσει τα χαρακτικά της με σαφείς αναφορές στην φύση.


Info
Δημήτρη Μηλιώτης, Γιώργος Πάλλης και Αναστασία Τσετουλίδου
Από 17 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου
Τεχνοχώρος, αίθουσα τέχνης
Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη
Τηλ/fax: 2109228370
e-mail : [email protected]
http://www.haraktes.org
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 18:00-21:00
Σάββατο: 12:00-15:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά