Το An Club φιλοξενεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013!

Στη σκηνή του An Club θα ανέβουν οι Nighstalker, οι Mahakala, οι Potergeist και οι Drunk Motherfuckers.

Μην προσπαθήσετε να χαρακτηρίσετε τους Nightstalker. Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιβαρυνθεί με κάθε ορολογία. Στη δεκαετία του 90 ήταν grunge. Μετά από αυτό ήταν Stoner Rock… Παίζουν μουσική ροκ… απλά… και έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από μπάντες συνεχίζουν να είναι διαχρονικοί με άπειρες συναυλίες στο ενεργητικό τους που τους καταξιώνουν ως τη σημαντικότερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και drummer τότε) Argy ενώ το 1992 γίνεται σταθερή η προσθήκη του μπασίστα των Rotting Christ Ανδρέα.

Καταφέρνουν να ενώσουν το βαρύ rock με funky ρυθμούς και μελωδίες grungy για να δημιουργήσουν στο τέλος ένα εντελώς νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν το 1994 το πρώτο EP με τίτλο «SideFx.»

Με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length album «USE» το 1996, καθιερώνονται έχοντας τον heavy και σκοτεινό ήχο τους ως δικό τους σήμα κατατεθέν.

Το 2000 ένα νέο EP έρχεται, το «Ritual», το οποίο βρίσκει τους Nightstalker να πορεύονται βαθιά στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, Το 2004 ακολουθεί το «Just A Burn» ενώ το «Superfreak» το 2009 συγκέντρωσε γύρω από το συγκρότημα νέους και πιστούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο τους αριστούργημα «Dead Commandos Rock.» Ένα άλλο άλμπουμ αξίας αλλά και απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs και ηλεκτρισμό, με πιο βαρύ ήχο, groovy ρυθμούς, έντονο μπάσο και με τη δύναμη των φωνητικών του Argy, η οποία είναι το μυστικό για την μουσική των Nightstalker που έχει κρατήσει το συγκρότημα για περισσότερα από 20 χρόνια και τους έκανε ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.

Οι MAHAKALA είναι ένα heavyrock/ heavymetalκουαρτέτο από την Αθήνα. Σχηματισμένοι το 2005, ξεκίνησαν την διαδρομή τους στο underground, με πολλές δυνατές και γεμάτες ενέργεια liveεμφανίσεις στην πόλη τους.

Το 2006, κυκλοφορούν το πρώτο τους demoCDκαι την νύχτα που ανοίγουν την liveεμφάνιση των Σουηδών metalpioneers, GrandMagusστην Αθήνα, 100 κόπιες μοιράζονται δωρεάν στον κόσμο.

Η δύναμη και ο χαρακτήρας τους στην σκηνή τους βοήθούν να κλείσουν ακόμα περισσότερες liveεμφανίσεις, από τις οποίες μάλιστα αποκομίζουν τον χαρακτηρισμό μίας από τις πιο εκρηκτικές liveμπάντες της πόλης τους.

Την ίδια στιγμή, ηχογραφούν το ομώνυμο ντεμπούτο EPτους, το οποίο κυκλοφορεί από την Ισπανική ανεξάρτητη δισκογραφική ParadeRecords (Abscess, Machetazo, Moho, Monarch, LordsOfBukkake) μέσα στους πρώτους μήνες του 2007. Περίπου 500 κόπιες πωλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα. Η MeteorCity (Stonerrock.com) και η RelapseRecordsσυμπεριλαμβάνουν αυτήν την “cult” δημιουργία στους καταλόγους τους διανέμοντάς την παγκοσμίως.

Ακόμα περισσότερες δυνατές liveεμφανίσεις λαμβάνουν μέρος στον Ελλαδικό χώρο και στην Κύπρο με ονόματα όπως οι GrandMagus (Σουηδία), TheDevil’sBlood (Ολλανδία), Taint (Ηνωμένο Βασίλειο), Obscura(Γερμανία) και SepticFlesh (Ελλάδα) μεταξύ άλλων. Οι Mahakala τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από κάθε είδους κοινό αλλά και τον παγκόσμιο τύπο.

Αρκετές demoηχογραφήσεις αλλά και αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας συντελούν στην ηχογράφηση του αυτοχρηματοδοτούμενου EP “PactWithTheDevil” το 2009, το οποίο -και πάλι- διανέμεται σε 300 δωρεάν κόπιες στα liveshowsτους.

Το 2011, οι Mahakala μπαίνουν στα παγκοσμίως γνωστά SierraStudiosγια να ηχογραφήσουν το πρώτο fulllengthalbumτους. Κουβαλώντας ήδη -λόγω αναφορών του τύπου- τον τίτλο του occultmetalσχήματος, περισσότερο λόγω των στιχουργικών τους concepts, οι Mahakala δεν άργησαν να θεωρηθούν η ανερχόμενη δύναμη της τοπικής metalσκηνής.

Το 2013 κλείνουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τις εγχώριες SupremeMusicCreations και SecretPortRecords, με τις οποίες κυκλοφορούν και διανέμουν πανευρωπαϊκά το ντεμπούτο albumτους “Devil’sMusic” σε CDκαι βινύλιο. Οι πρώτες διθυραμβικές κριτικές καταφθάνουν από τον παγκόσμιο τύπο την ίδια στιγμή που οι Mahakalaεμφανίζονται στο RockwaveFestival 2013 μαζί με τους deathmetalpioneers, SepticFleshκαι πραγματοποιούν shows σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, συνοδεύοντας -σε κάποιες από αυτές- τους localheroes, RottingChristαλλά και τους Σουηδούς retro-rockersWitchcraftκαι YearOfTheGoat.