Η αλήθεια είναι πως το Gagarin μας έχει κακομάθει στην απόλαυση ιδιαίτερων events. Στις αρχές του νέου έτους, λοιπόν, έρχεται η σειρά για το πρώτο Screamin’ Athens Horror Festival! Ε, να ανέβει και λίγο η αδρεναλίνη μας στα ύψη επιτέλους.

Η αλήθεια είναι πως το Gagarin μας έχει κακομάθει στην απόλαυση ιδιαίτερων events. Στις αρχές του νέου έτους, λοιπόν, έρχεται η σειρά για το πρώτο Screamin’ Athens Horror Festival! Ε, να ανέβει και λίγο η αδρεναλίνη μας στα ύψη επιτέλους.


Το πρώτο Screamin’ Athens Horror Festival αποτελεί μία διεθνή γιορτή Τρόμου σε συνδυασμό με Τέχνη, που ξεκινά επιτέλους στην Αθήνα για χάρη όλων των τρομολάγνων!


Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δούμε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τρόμου γεμάτο ταινίες, μουσική, βιβλία και τέχνη, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες, στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου.


Το περιεχόμενο των ταινιών είναι απλώς τρομαχτικό και προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, περιλαμβάνοντας μεγάλου και μικρού μήκους, ταινίες βραβευμένες, ταινίες ανεξάρτητες και ταινίες από μεγάλους δημιουργούς του είδους, ταινίες ακραίες και ταινίες με μέλλον, ταινίες που πολύ πιθανόν να μην έχετε δει και ίσως να μην έχετε την ευκαιρία να δείτε και αλλού.


Το ύφος που θα κινηθεί όλο το event θα έχει καθαρά φεστιβαλικό χαρακτήρα και δεν θα στηριχθεί μόνο σε προβολές ταινιών. Καθοριστικό ρόλο στην πρόκληση του τρόμου στον θεατή παίζει και η μουσική που συνοδεύει τις επίμαχες τρομακτικές σκηνές.


Το εκρηκτικό σχήμα Zombina and the Skeletones θα βρεθεί επί σκηνής, κατευθείαν από το Λίβερπουλ στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσει το δικό του punk rock horror show.


Οι, επίσης, Βρετανοί, In The Nursery, με χαρακτηριστικό, σκοτεινά ατμοσφαιρικό και υποβλητικό, ήχο, θα είναι και αυτοί on stage στο Gagarin, δίνοντας ακόμη μία τρομακτική πινελιά στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας παράλληλα και το εκπληκτικό τους νέο soundtrack για το κλασικό βουβό αριστούργημα “The Cabinet of Dr Caligari”.


Οι ανερχόμενοι Έλληνες Dirty Granny Tales θα συμπληρώσουν τον φόβο και τον τρόμο στο κομμάτι της μουσικής, με μία μικρή παράσταση-έκπληξη, με κούκλες και ζωντανή μπάντα, που θα μας βάλει στον σκοτεινό κόσμο ορισμένων παραμυθιών που μας στοιχειώνουν.


Στις τρεις ημέρες του πρώτου Screamin’ Athens Horror Festival, θα προβληθούν 13 ταινίες μεγάλου και 7 ταινίες μικρού μήκους.


Στην πλειοψηφία τους είναι νέες παραγωγές, που παίζονται αυτή τη στιγμή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές έχουν βραβευθεί ήδη και κάποιες θεωρούνται ήδη cult.


Συνοπτικά, έχουμε να δούμε φιλμάκια από το Πακιστάν (με το πρώτο Πακιστανικό gore της Mondo Macabro), με vampires από τη Βραζιλία, με zombies από την παραγωγικότατη Αμερική, με στοιχειωμένα κορίτσια από την Ασία, αλλά και φιλμάκια από το νέο ρεύμα που ξαναγεννιέται στην Τουρκία.

Επίσης, μέσα σ’ αλλα, θα δούμε την πρώτη σπάνια ταινία του καταξιωμένου πλέον Guillermo Del Toro και τα καινούργια κατορθώματα του Lloyd Kaufman, της θρυλικής Troma Entertainment, να δίνουν τη σκυτάλη στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δουλειές μικρών, άγνωστων ακόμα, συναδέλφων τους.


Και γιατί να γίνει ένα φεστιβάλ ειδικά αφιερωμένο στον τρόμο; Γιατί αναμφίβολα οι ταινίες τρόμου είναι τόσο σημαντικές όσο και ο ίδιος ο κινηματογράφος.


Από τις πρώτες γοτθικές βουβές εικόνες της αρχής του προηγούμενου αιώνα μέχρι τα καλοδιαφημισμένα splatter blockbusters που παρακολουθούμε σήμερα, οι οπαδοί αυξάνονται και πληθύνονται, άρα γίνεται ανάγκη και απαιτείται ένα τέτοιο φεστιβάλ.


Εκτός από τις προβολές και τα live θα υπάρξουν και συμπληρωματικές καλλιτεχνικές δράσεις, όπως εκθέσεις και εγκαταστάσεις, για ενισχύσουν το κλίμα.


Ο εξώστης του χώρου στο Gagarin θα μετατραπεί σε ένα all day καφέ, με stands βιβλίων, κόμικς, merchandise, gadgets και διάφορες εκπλήξεις.


Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση ζωγραφικής του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Seth Siro Anton, καθώς και εγκατάσταση αντικειμένων και props από το στούντιο ειδικών εφέ των, μοναδικών στο είδος τους, Αδελφών Αλαχούζων!


Info
1ο Screamin’ Athens Horror Festival
Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008
Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό-ΗΣΑΠ «Αττική»
Τηλέφωνο: 210 8547600-1
www.myspace.com/screaminathensfest