Οι we.own.the.sky παρουσιάζουν το ‘Earths Collide’ την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 ζωντανά στο An Club στην Αθήνα. Special guests: Afformance.

Οι we.own.the.sky σχηματίστηκαν το 2010, πατώντας πάνω στα βήματα των “μεγάλων” του post-rock ήχου, αλλά δεν άργησαν να σχηματίσουν τη δική τους μοναδική ταυτότητα. Στόχο τους πάντα αποτελεί να αναμειγνύουν ετερόκλητα στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα από ambient ηχοτόπια ως και βαριά riffs, εκτελεσμένα από εξίσου βαριά παραμορφωμένες κιθάρες και συντελώντας τελικά στην δημιουργία όμορφων ορχηστρικών κομματιών που έχουν ως βάση τους τη μελωδία.

Το “The Glass/Nails” EP τους κυκλοφόρησε το 2013 σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων και αποθεώθηκε από τους παγκόσμιους underground κύκλους, βοηθώντας τους να ανέβουν στη σκηνή, στο πλευρό κάποιων από τα μεγαλύτερα post-rock ονόματα παγκοσμίως, όπως οι Caspian, Long Distance Calling, Maybeshewill και Tides from Nebula.

Το “Earths Collide” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική απόπειρα της μπάντας. Ηχογραφημένο εξ’ ολοκλήρου στα Unreal Studios, με το mastering να έχει λάβει χώρα στα Fascination Street της Σουηδίας από τον θρυλικό audio mastering engineer Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Leprous κλπ), το ντεμπούτο full length album των we.own.the.sky τους βρίσκει να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τη μουσική τους παλέτα, συμπεριλαμβάνοντας από γρήγορο drumming (σίγουρα περισσότερο απ’ όσο μας είχαν μέχρι στιγμής συνηθίσει), μέχρι ακουστικές κιθάρες και ηλεκτρονικά στοιχεία, πραγματοποιώντας έτσι το επόμενο βήμα καλλιτεχνικά και αποδεικνύοντας πως είναι μία μπάντα που διαρκώς επιδιώκει την εξέλιξη, αγνοώντας τις φόρμες και τα στενά όρια των μουσικών ειδών.

Το “Earths Collide” κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά στις 6 Νοεμβρίου του 2015, σε LP βινυλίου στις 19 Μαρτίου από τη σύμπραξη των Labyrinth of Thoughts και Ikaros Records, ενώ η κυκλοφορία του CD είναι προγραμματισμένη για την ημέρα της ζωντανής παρουσίασης του στο Αθηναϊκό An Club.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Afformance, οι οποίοι έχοντας προσφάτως κυκλοφορήσει το νέο τους album “Through Walls” μέσω της CTS Productions κι έχοντας αποκτήσει τόνους συναυλιακής εμπειρίας σε πολυάριθμα venues και festivals (Plisskën Fest, Dunk!festival κ.α.) εντός και εκτός συνόρων, παραμένουν εκείνο το εσωστρεφές σχήμα που ήταν από το 2005 και μετά όπου και χρονολογείται η ύπαρξή τους. Δεν μοιάζουν να έχουν ανάγκη από φωνητικά για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη μουσική τους (όπως και οι headliners της βραδιάς) και αποτελούν δίχως άλλο το ιδανικό ξεκίνημα για το μουσικό ταξίδι της 8ης Απριλίου.