Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει, με καινούριες προτάσεις για βόλτα στην πόλη και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δούμε και να κάνουμε!

3 δωρεάν εκδηλώσεις για βόλτα στην πόλη

Στουρνάρα 288: Προβολή της ταινίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μίμη Τραϊφόρου και του Δημήτρη Βασιλειάδη, η σπονδυλωτή σάτιρα Στουρνάρα 288 που παρουσιάστηκε στις ελληνικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959 πρόκειται να σφραγίσει το αφιέρωμα στην ελληνική πολυκατοικία, αναβιώνοντας στιγμές και αναμνήσεις που έφερε ξανά στον νου η έκθεση «Πολυκατοικία».

Αστερισμοί, του Νικ Πέιν από την ομάδα Freek στο Θέατρο 104

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια;

Το έργο «Αστερισμοί» (Constellations) του Νικ Πέιν ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.

Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του «Αστερισμοί» από τον θίασο Freek, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από την σχέση των δύο πρωταγωνιστών.

Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

“The Human Condition: from Modernity to the Contemporary”: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά

Στην έκθεση, “The Human Condition: from Modernity to the Contemporary” καλλιτέχνες των ιστορικών πρωτοποριών όπως ο André Derain, ο Giorgio de Chirico, ο Otto Dix, ο Jean Fautrier και ο Francis Picabia συνομιλούν με καλλιτέχνες του ύστερου μοντερνισμού όπως ο Eduardo Arroyo και ο Andy Warhol, ενώ ο διάλογος αυτός συνεχίζεται με σύγχρονους καλλιτέχνες της ζωγραφικής σχολής του Βερολίνου όπως ο Peter Böhnisch, ο Thomas Grünfeld, ο David Nicholson, ο Δημήτρης Τζαμουράνης, ο Thomas Virnich, ο René Wirths, η Sandra Vásquez de la Horra και ο John Isaacs.

Θέτοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 1920, η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό στη διαμόρφωση της Μοντέρνας τέχνης. Καλύπτοντας, λοιπόν, ένα φάσμα εκατό περίπου χρόνων, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί στην εξέλιξη της ανθρώπινης αναπαράστασης μέχρι τη σημερινή εποχή.

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία ως μέσο που προσφέρει τη δυνατότητα εξεικόνισης της προσωπικότητας, των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου του απεικονιζόμενου μέσα από το αντιληπτικό πρίσμα του δημιουργού.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Derain-Portrait de jeune fille sur fond noir, “The Human Condition: from Modernity to the Contemporary”