Ο πολυχώρος πολιτισμού PassPORT φιλοξενεί για δεύτερη φορά, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση κατά την έναρξη των εκδηλώσεων της φετινής

περιόδου- μια «Υπερπαραγωγή» προδιαγραφών εξωτερικού, μα προϋπολογισμού εσωτερικού. «Πρόκειται για το μετά-υπαρξιακό δράμα ενός συνανθρώπου μας που αμφισβητεί την εθνική του ταυτότητα, απάγεται από εξωγήινους, παραληρεί στη θέα των γκρίκλις, μα στο τέλος βρίσκει τη λύτρωση στα μυστικά της γλώσσας.»

Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να το αποκαλεί ο Δημήτρης Δημόπουλος, που επιστρέφει στο PassPORT για την τελευταία παρουσίαση του σταντ-απ μονολόγου του «Υπερπαραγωγή» για το 2011. Πάντα με δωρεάν είσοδο και πάντα με μια υπόσχεση για μιάμιση ώρα γέλιου!

κείμενο, παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το σταντ-απ ως κειμενογράφος και παρουσιαστής από το 1996 («Υπερπαραγωγή», «Αντί Διδακτορικού», «Νύχτες Κωμωδίας»). Παράλληλα με το σταντ-απ, εργάζεται ως μεταφραστής, ηθοποιός και τραγουδιστής στο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Τη θεατρική περίοδο 2011-2012 θα συνεργαστεί με το 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και με το Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου θα διδάξει το σεμινάριο «Η κωμωδία ως διαδραστικό θέαμα» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Επινοώντας την παράσταση» με θέμα καθώς και θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή.

Τον Ιανουάριο θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο το έργο «Yasou Aida!» (συμπαραγωγή Όπερες των Ζητιάνων και Όπερα του Νόικελν), όπου έγραψε το λιμπρέτο της παράστασης που βασίζεται στην όπερα «Αΐντα» του Βέρντι.