Ο Τζόνι Κας,η ταξιδιάρα ψυχή. Από την country μουσική, στην ροκ εν ρολ, απο εκεί στην γκόσπελ & φολκ και ξανά πίσω στην country. Απο την αεροπορία,μουσικός, ηθοποιός και απο εκεί συγγραφέας. Ο Τζόνι Κας, δεν σταμάτησε να δημιουργεί ποτέ.

Μια ζωή έντονη, με περίσσια επιμονή, δύναμη ψυχής, πάθος, πίστη. Η μπάσα φωνή του συγκροτήματος “The Tennessee Three”, κατάφερε να ξεπεράσει τους εθισμούς, αλλά κατάφερε και να μην ξεχάσει. Ο ίδιος μέσω της πίστης, κατάφερε να φύγει από σκοτεινούς κόσμους. Όμως ήξερε. Ήξερε πως αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι “του περιθωρίου”, εκείνους και εκείνες που κάνεις πως δεν βλέπεις, πως δεν ακούς, πως δεν αισθάνεσαι, ήξερε τι εστί υποκρισία και τι πόνος.

Ο Τζόνι Κας, με τρυφερότητα και ταπεινότητα ένωσε τη φωνή του με τις φωνές των φυλακισμένων στις συναυλίες που έδωσε σε “σωφρονιστικά” ιδρύματα. Έδωσε και πήρε δύναμη. Όπως και σε κάθε συναυλία του, που παρουσίαζε στο κοινό ολόκληρη την ύπαρξη και τα βιώματα του. “Γεια σας, είμαι ο Τζόνι Κας” συνήθιζε να λέει όταν ξεκινούσε η συναυλία.

Και κάπου εκεί, που ακούμε τις μουσικές του και διαβάζουμε λόγια  όπως: “Με συγχωρείτε που δεν είμαι ένας αλλά δύο άνθρωποι. Ο Τζόνι είναι ένα πραγματικά καλό παιδί. Ο Κας όμως δημιουργεί βαβούρες. Πάντοτε μαλώνουν”, πέφτουμε πάνω στο ερωτικό γράμμα που έστειλε στην Τζουν.

«Γεράσαμε και συνηθίσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά ακόμα σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας το μυαλό του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος, χωρίς ερωτήσεις. Καμιά φορά, εκνευρίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά λιγάκι.

Ίσως κάποιες φορές, θεωρούμε δεδομένο ο ένας τον άλλον. Αλλά κάπου κάπου, μια ημέρα σαν και αυτή, το αναλογίζομαι όλο αυτό, και συνειδητοποιώ, πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την πιο σημαντική γυναίκα που συνάντησα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και αποτελείς την έμπνευση μου. Μαζί σου γίνομαι καλύτερος. Είσαι ότι επιθυμώ. Ο νούμερο ένα επίγειος λόγος για την ύπαρξη μου. Σ΄αγαπώ πάρα πολύ!»

Δάκρυα στα μάτια. Το Hurt ακούγεται σιγανά στο background.

I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that’s real

The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything

Photo Credits: Ring Of Fire – Live