Δημιουργήσαμε το Τρίο el Greco πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα, όπου καταλήξαμε -παρότι έχουμε καταγωγή από άλλο μέρος ο καθένας – μετά από τα χρόνια των σπουδών μας στο εξωτερικό. Η πρώτη μας συναυλία, τον Απρίλιο του 2016 στο Θέατρο Πόρτα, ήταν αποτέλεσμα μιας αυθόρμητης ιδέας να συμπράξουμε, παίζοντας να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορούμε να λειτουργήσουμε μαζί μουσικά, και σε επόμενο στάδιο να συνεχίσουμε μια κοινή πορεία ως σύνολο, παράλληλα με τις άλλες μας δραστηριότητες. Στην πορεία αυτής της τριετίας έχουμε έρθει πολύ κοντά όχι μόνο ως συνεργάτες αλλά και ως φίλοι, γεγονός που κάνει την συνύπαρξή μας επί και εκτός σκηνής ακόμα πιο σημαντική για τον καθέναν από εμάς και για όλους ως ομάδα.

Στα τρία χρόνια που έχουμε περάσει μαζί, έχουμε έρθει συχνά αντιμέτωποι με αντιθέσεις ή διαφωνίες, μουσικές και μη, οι οποίες τελικά αντί να διαβρώνουν το σύνολο, το ενισχύουν και το εξελίσσουν. Κοινός μας τόπος είναι πάντα το ρεπερτόριο που θέλουμε και οι τρεις να παίξουμε, το οποίο είναι ευτυχώς τεράστιο και δεν εξαντλείται μέσα σε λίγα χρόνια, η φιλοδοξία μας να βρισκόμαστε στην σκηνή και η επιθυμία μας να μοιραζόμαστε την μουσική.

Επίσης, θεωρούμε πως η μουσική δωματίου είναι ένα πεδίο που στην Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση, τα σύνολα είναι λίγα και οι ευκαιρίες που έχει το κοινό να γνωρίσει τον κόσμο αυτής της μουσικής σπάνιες. Δυσανάλογα σπάνιες, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι πλέον πάρα πολλοί οι μουσικοί της γενιάς μας που επέστρεψαν και δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Έτσι, φιλοδοξούμε να έχουμε μία σταθερή παρουσία στην ελληνική σκηνή, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη την χώρα. Οι συναυλίες που έχουμε πραγματοποιήσει εκτός της πρωτεύουσας – από μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, μέχρι μικρά μέρη όπως η Κορώνη, η Σαντορίνη και η Σάμος – υπήρξαν ιδιαίτερα ανταποδοτικές για εμάς. Αυτό μας δείχνει ότι υπάρχει ένα κοινό δεκτικό και γενναιόδωρο, το οποίο μπορεί να μεγαλώσει.

Η συναυλία μας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκτός από την τιμή που αναμφισβήτητα σημαίνει για το τρίο, μας δίνει και μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε σε αίθουσες με τόσο ιδανικές συνθήκες. Ακόμα, είναι μια αφορμή να διευρύνουμε το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόμαστε, διόλου αμελητέο σε μια περίοδο που στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να επεκτείνει κανείς την δραστηριότητά του στον χώρο της κλασικής μουσικής.

Βιογραφικό

Το μουσικό σχήμα Τrio el Greco ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2016 από τους Φαίδωνα Μηλιάδη (βιολί), Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο (τσέλο) και Θοδωρή Ιωσηφίδη (πιάνο) και εμφανίζεται ως ένα από τα πιο ενεργά σχήματα μουσικής δωματίου της χώρας.


Διαβάστε επίσης:

Το Τrio el Greco για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών