Τι κοινό έχουν -εκτός από την αγνή αγάπη που τρέφουν για τα βουνά και τα ποτάμια- ο μουσικός παραγωγός Christopher King, o φωτογράφος Nick St.Oegger και οι επτά τραγουδιστές-χορευτές-περφόρμερ της ομάδας Constellation Chor;

Είναι όλοι αμερικανοί δημιουργοί και πραγματοποιούν… καλλιτεχνική απόβαση στην Βωβούσα 13 με 20 Ιουλίου!


Δράσεις

Έκθεση φωτογραφίας

Εγκαίνια Σάββατο 13/7 στις 20:00

Σε συνδιοργάνωση: Πίνδος Περιβαλλοντική, Save the Blue Heart

Για όσους δε το γνωρίζουν το Φεστιβάλ Βωβούσας ιδρύθηκε με έναν σκοπό, την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προστασία του οικοσυστήματος του Αώου ποταμού. Η δουλειά του φωτογράφου Nick St.Oegger “Kuçedra” εστιάζει στο βόρειο τμήμα του Αώου ποταμού (Vjosa) το οποίο διασχίζει την Αλβανία πρωτού χυθεί στην Αδριατική θάλασσα. Στο μεταξύ ο πολιτογραφημένος πλέον βωβουσιώτης και στενός συνεργάτης του Φεστιβάλ Βωβούσας Γιώργος Δέτσης, φωτογραφίζει ασταμάτητα από το 2013 το ελληνικό τμήμα του ποταμού και συγκροτεί ένα σώμα φωτογραφιών με τίτλο ”Αώος: don’t touch!”. Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο φωτογράφοι προσκαλούν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Βωβούσας στην έκθεση-διάλογο με θέμα το υδάτινο ταξίδι πολιτισμού του Αώου ποταμού από τις πηγές έως τις εκβολές του.

*

Constellation Chor

Τετάρτη 17/7, Πέμπτη 18/7 και Παρασκευή 19/7

Οι Constellation Chor με επικεφαλής την εμπνευσμένη Marisa Michelson και βασικό μέλος την δική μας Kali Siamidou, είναι ένα επταμελές σύνολο συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών και περφόρμερ οι οποίοι από το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης καταυθάνουν στη Βωβούσα για να δημιουργήσουν τρεις in-situ περφόρμανς και να απαγγείλουν ποιήματα της Σαπφούς. Μια πολύ πρωτότυπη και πρωτοποριακή δράση από αυτές που μένουν αξέχαστες σε μικρούς και μεγάλους για καιρό. Οι τοποθεσίες όπου θα γίνουν οι παραστάσεις είναι μυστικές… και θα ανακοινωθούν μόλις μερικές ώρες πριν. Κάτι σαν τα μακρινά ρέιβ πάρτυ της δεκαετίας του 90!

*

Christopher King

Σάββατο 20/7 στις 11:00

Ο Christopher King, είναι o σημαντικότερος συλλέκτης δίσκων 78 στροφών ηπειρωτικής μουσικής, παραγωγής της δεκαετίας του 1920. Για την ακρίβεια του λείπουν μόλις τέσσερεις πλάκες για να ολοκληρώσει την πλούσια συλλογή των 300 δίσκων που κατέχει. Επιπροσθέτως είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ: Οδοιπορικό στην αρχαιότερη ζωντανή δημώδη μουσική της Ευρώπης” (εκδόσεις ΔΩΜΑ, 2018) το οποίο χαίρει ιδιαίτερης αποδοχής πανελληνίως. Ο Chris –όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του- θα συνομιλήσει με τον πληθωρικό Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο και θα “γυρίσει” δίσκους από την πολύτιμη συλλογή του σε ένα ιδιότυπο DJ set, ενώ θα προηγηθεί σε συνεργασία με το Cine Doc η προβολή του Ντοκιμαντέρ ‘Όσον ζης, φαίνου” του Paul Duane, με θέμα τον Chris και το ηπειρωτικό μοιρολόι. Μην αργήσετε μπορεί να μην βρείτε να κάτσετε!