«Θέλω να µου υποσχεθείτε, αλλά και να υποσχεθείτε η µια στην άλλη, πως πάντα θα αλληλοϋποστηρίζεστε· πως ό,τι κι αν συµβεί, θα είστε ενωµένες. Ότι δεν θα επιτρέψετε σε τίποτα να σας χωρίσει. Καταλαβαίνετε τι σας λέω;»

Στην παιδική τους ηλικία η Σίµπι, η Μάγκντα και η Λίβια δίνουν µια υπόσχεση στον πατέρα τους – ότι θα είναι πάντα µαζί, ό,τι κι αν συµβεί. Χρόνια αργότερα οι ναζί εκτοπίζουν τη δεκαπεντάχρονη Λίβια στο Άουσβιτς. Η Σίµπι, που είναι δεκαεννέα ετών, θυµάται την υπόσχεσή τους και ακολουθεί τη Λίβια, αποφασισµένη να την προστατεύσει – ή να πεθάνει µαζί της.

Η Μάγκντα, δεκαεφτά χρονών, παραµένει στη Σλοβακία και καταφέρνει να διαφύγει για ένα διάστηµα, όµως σύντοµα συλλαµβάνεται και αυτή και εκτοπίζεται στο στρατόπεδο θανάτου. Μέσα στη φρίκη του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οι τρεις αδερφές επανασυνδέονται και δίνουν µια νέα υπόσχεση, αυτή τη φορά η µια στην άλλη: ότι θα επιβιώσουν.

Μία εξαιρετικά ειπωµένη ιστορία, µε πολλές ζωντανές περιγραφές, οι «Τρεις αδερφές» είναι η αληθινή ιστορία των αδερφών Μέλερ. Οι δύο αδερφές ζουν σήµερα στο Ισραήλ µε τις οικογένειές τους και επέλεξαν τη Χέδερ Μόρρις να αφηγηθεί την ιστορία τους σε αυτό το µυθιστόρηµα.

Χέδερ Μόρρις

Η Χέδερ Μόρρις γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και τα βιβλία της έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση των µπεστ σέλερ διεθνώς. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ιστορίες επιβίωσης, αντοχής και ελπίδας. Το 2003, ενώ εργαζόταν σε ένα µεγάλο δηµόσιο νοσοκοµείο στη Μελβούρνη, γνώρισε έναν ηλικιωµένο κύριο, που «ίσως είχε να αφηγηθεί µια αξιόλογη ιστορία». Τη µέρα που η Χέδερ συνάντησε τον Λάλε Σοκολόφ άλλαξε η ζωή και των δύο. Η Χέδερ βασίστηκε στην ιστορία του Λάλε για το βιβλίο της Ο δερµατοστίκτης του Άουσβιτς (εκδ. Ωκεανός), που οι πωλήσεις του ανέρχονται σε οκτώ εκατοµµύρια αντίτυπα. Το επόµενο βιβλίο της, µε τίτλο Cilka’s Journey, έφτασε σε πωλήσεις τα δύο εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως. Οι Τρεις αδερφές είναι το τρίτο της µυθιστόρηµα.