Η ιδέα προέκυψε από συζητήσεις μεταξύ του εικαστικού και Αναπληρωτή Καθηγητή – Διευθυντή του 12ου εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Ζωγραφικής και Διευρυμένων Μέσων Poka-Yio και του Αύγουστου Βεϊνόγλου εικαστικού και ιδρυτή του Snehta Residency για τη δημιουργία ενός κοινού τόπου όπου οι τρόποι έντονης καλλιτεχνικής έκθεσης μπορούν να ενδυναμωθούν από την καλλιτεχνική ανταλλαγή (Καλών τεχνών – art residency).

Το Treasure Hunt στοχεύει στην επίδειξη νέων αναγνώσεων, αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες αλλά και τις προφανείς πτυχές της Κυψέλης και των γειτονικών της περιοχών.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην «περιπατητική» και τις δυνατότητες των αντιφατικών αλλά και τελείως συμβιωτικών περιοχών το Treasure Hunt υπογραμμίζει μια θεμελιώδη πτυχή της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής που στοχεύει να θεωρήσει τον χώρο της ευρύτερης κοινότητας όχι μόνο ως εφαλτήριο ιδεών αλλά και ως τόπο όπου η καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο αυτής. Οι καλλιτέχνες θα χρησιμοποιήσουν το χώρο της Snehta ως σημείο συνάντησης, προσωρινό στούντιο και εκθεσιακό χώρο.