Από τον σπουδαίο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο έως τον μοναδικό τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο και από τις τρεις μεγάλες ερμηνεύτριες Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Δήμητρα Γαλάνη έως τους δεξιοτέχνες της ελληνικής παράδοσης ΤΑΚΙΜ, όλοι επιλέγουν τον φιλόξενο και ζεστό χώρο του gazarte για τις εμφανίσεις τους.

10 μήνες μετά την πρώτη στιγμή που “συναντήθηκαν” ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και κορυφαία μας ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η “Συνάντηση” oλοκληρώνει τον κύκλο της στις 31 Μαρτίου που θα πέσει και η αυλαία μιας συνάντησης που δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι τότε κάθε Σάββατο μας περιμένουν για να διανύσουμε παρέα τα τελευταία βήματα της μοναδικής αυτής σύμπραξης.

​Από τις 24 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή για 6 μόνο παραστάσεις, ο Διονύσης Σαββόπουλος σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που μας έχει συνηθίσει. ​Αυτή τη φορά, έρχεται σαν ένας άλλος παραμυθάς, στο Main Stage του gazarte, για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σιδερόγιαννου (The Iron John), το συναρπαστικό ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του, μέσα από το δικό του μοναδικό πρίσμα.

Οι Δευτέρες μας αποκτούν άλλο “χρώμα” με οδηγό την Ελευθερία Αρβανιτάκη​ να μας τραγουδά  τα μεγάλα της τραγούδια, τα τραγούδια όλης της ζωής μας ​τελικά. Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο παραστάσεις!​

Η Δήμητρα Γαλάνη με καλεσμένο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ερμηνεύει τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και δεν τα λέει συχνά στις live παραστάσεις της. Τραγούδια μεγάλα και ξεχωριστά που ζητάει επίμονα το κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Για δύο Παρασκευοσάββατα από την 1η Μαρτίου!

Από τις 28 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη οι ΤΑΚΙΜ παρουσιάζουν μία γοητευτική παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ ζωντανεύοντας το «Καφέ-Αμάν Αμέρικα», το μουσικό έπος του Απόδημου Ελληνισμού! Επίτιμοι καλεσμένοι τους ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24/2 & 3-17-24-31/3: ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ / Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

24, 25/2 & 3,4, 10, 11/3: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ / «Ο ΣΙΔΕΡΟΓΙΑΝΝΟΣ» 

26/2 & 5, 12, 19/3: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

1,2,8,9/3: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ 

Από 28/2 & κάθε Τετάρτη: TAKIM