Για χρόνια το βίντεο κυκλοφορούσε στην κοινότητα των φανατικών θαυμαστών του συγκροτήματος, αλλά στην ποιότητα 4K που το παρουσίασαν γίνεται το πιο άψογο βίντεο που έχουμε ποτέ δει από την εποχή του Peter Gabriel στην μπάντα.

«Αυτό αληθινά ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ» σημείωσαν στο YouTube από το Genesis Museum. «Όχι ότι ήταν κακή η πηγή· στην πραγματικότητα, η πηγή ήταν πολύ καλή. Εντούτοις, η πηγή είχε πολλές ανωμαλίες αλλά αρκετό “ υλικό” υπήρχε εκεί για να το πλάσεις σε κάτι ακόμα καλύτερο. Σε ολόκληρη τη διαδικασία βοήθησε πάρα πολύ ο Ikhnaton (η επωνυμία του χρήστη που “ ανέβασε” τη συναυλία), ο οποίος πρόσφερε πολύ υλικό καθώς και προτάσεις και είδε πολλές πολλές πρώτες προβολές».

Δυστυχώς, όπως σημειώνει το περιοδικό Rolling Stone, η συναυλία δεν είναι πλήρης. Το μόνο πλήρες τραγούδι είναι το «The Musical Box». Aκολουθούν το πρώτο μισό του «Supper’s Ready» και μεγάλα τμήματα των «Return of the Giant Hogweed» και «The Knife». Παρ’ όλα αυτά, η ταινία αιχμαλωτίζει την απίστευτη ενέργεια και ένταση των πρώιμων show των Genesis. Το συνεργείο κινηματογράφησης κόβει βόλτες στη σκηνή και παρουσιάζει τη δράση από όλες τις γωνίες, ακόμη και πίσω από τα ντραμς του Phil Collins και τα πλήκτρα του Tony Banks.

Ήταν η τουρνέ Foxtrot και ο Gabriel είχε αρχίσει να ενσωματώνει κοστούμια στα show των Genesis: στα επτά λεπτά, εμφανίζεται φορώντας το κόκκινο φόρεμα της γυναίκας του και την κεφαλή μιας αλεπούς για να τραγουδήσει την κλιμάκωση του «The Musical Box». Είχε αρχίσει να το κάνει αυτό τέσσερις μήνες νωρίτερα κι αυτή η κίνηση τού εξασφάλισε θέση στο εξώφυλλο του περιοδικού Melody Maker (ήταν η πρώτη σημαντική αναφορά του βρετανικού μουσικού Τύπου στο συγκρότημα).

«Νομίζω ότι πολύ λίγοι είχαν έως εκείνη τη στιγμή δει άντρα να φοράει φόρεμα, και σίγουρα όχι κάποιον που φορούσε και μια κεφαλή αλεπούς» λέει ο Gabriel στο επίσημο «Chapter & Verse» βιβλίο της μπάντας. «Υπήρχε μια αίσθηση σοκ και ήταν πολύ συναρπαστικό. Και σκέφτηκα “ Κάτι ανακαλύψαμε”». Ο Peter Gabriel εγκατέλειψε τους Genesis με την ολοκλήρωση της τουρνέ Lamb Lies Down on Broadway που έκαναν το διάστημα 1974-1975.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ