Τα τραγούδια του Πρινς στην ομώνυμη ταινία, μαζί με αυτά από τον \”Πυρετό το Σαββατόβραδο\” και το \”Trainspotting\” είναι ανάμεσα στα 50 καλύτερα σαουντρακς, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Η λίστα με όλα τα σάουντρακς θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα στην ειδική έκδοση της Κοντέ-Ναστ με τίτλο Movies Rock, η οποία θα περιλαμβάνει ανέκδοτα κείμενα και φωτογραφίες από τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς και τα γυρίσματα των ταινιών. Το Δεκέμβριο από το CBS θα προβληθεί δίωρη εκπομπή με το ίδιο θέμα.

Το Purple Rain βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας αν και η ταινία με πρωταγωνιστή τον Πρινς μάλλον δεν επιδέχεται κριτικής. Στην ίδια λίστα βρίσκονται ακόμα τα : When Doves Cry, Computer Blue, I Would Die 4U, Purple Rain.

Σύμφωνα με το Vanity Fair η μουσική και τα τραγούδια της ταινίας αυτής είναι ένας άψογος συνδυασμός φανκ, R&B, ποπ, μέταλ ακόμα και ψυχαδέλεια σε έναν διαφορετικό ήχο που καθόρισε τη δεκαετία του 80.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το \”A Hard Day s Night\” και ακολουθούν τα: \”The Harder They Come\”, \”Pulp Fiction\”, \”The Graduate\”, \”Superfly\”, \”American Graffiti\” και \”The Big Chill\”.