«Το Πράσινο Λεμόνι» της Μέτης Καρατζά, ένα ολοκαίνουργιο ελληνικό έργο σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιπππίδου με τους \”5 προς το παρόν\” θα

παρουσιαστεί από την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 έως τις 17 Απριλίου 2011 και από τις 29 Απριλίου μέχρι 15 Μαΐου 2011, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00 στο MCF  bar – restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
 

Όταν το MCF  bar – restaurant φιλοξενεί με τη σειρά του ενδιαφέρουσες παραστάσεις…

Σημείο συνάντησης κοινού και καλλιτεχνών, τεχνικών και παραγωγών του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, πριν και μετά τις παραστάσεις, το MCF coffee bar restaurant  φιλοξενεί, ως φυσικός χώρος, μία παράσταση theater-bar,  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η παράσταση \”Το πράσινο λεμόνι\”

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα μοχίτο, ένας κουκουλοφόρος και … η Λέλα Καραγιάννη; Η απάντηση στο \”Πράσινο Λεμόνι\” που διαδραματίζεται σε φυσικό χώρο Bar και στο MCF coffee bar restaurant.

Υπόθεση του έργου

Ένα βράδυ που καίγεται η Αθήνα από επεισόδια, μετά από μεγάλο συλλαλητήριο, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα Bar, ένας δημόσιος υπάλληλος, μια μητέρα ντυμένη emo με την φοιτήτρια κόρη της… και ένας παράξενος \”γνωστός άγνωστος\” κουκουλοφόρος. Εκεί, μαζί με τον μπάρμαν, στην προσπάθειά τους να κρύψουν ένοχα μυστικά, θα υποδυθούν ρόλους του παραλόγου και της φάρσας!! Μέσα από σάτιρα και κωμικές καταστάσεις, γίνεται ένα ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης και ακούγονται αλήθειες για τις σχέσεις, την πολιτική, την Ελλάδα του σήμερα..

Σημειώνει η Σοφία Φιλιππίδου: Το «πράσινο λεμόνι» της Μέτης Καρατζά είναι ένα γνήσιο ελληνικό έργο, ολοκαίνουργιο που φέρνει κάτι από τις μυρωδιές της άνθησης του ελληνικού έργου της δεκαετίας της μεταπολίτευσης αλλά και την πίκρα της  μοναξιάς, που επέφεραν τα τριάντα χρόνια έκτοτε.
Οι 5 ήρωες του, απλοί λαϊκοί άνθρωποι της καθημερινότητας, «κλείνονται» μέσα σε ένα μπαρ σε συνθήκη φόβου (έξω η Αθήνα καίγεται εξ αιτίας μιας διαδήλωσης) και εκεί μέσα τα λένε όλα ή σχεδόν όλα…  «ανοίγονται».

Η θεατρική σύμβαση του «πολύ κοντά εξ ανάγκης» λειτουργεί άλλη μια φορά καταλυτικά, και ξεκλειδώνει μνήμες, απελευθερώνει πάθη, φέρνει στην επιφάνεια ματαιωμένα όνειρα και προσδοκίες και δίνει εν τέλει μια απελπισμένη προοπτική στην ελπίδα.

Ανέβασα το έργο με μεγάλη αγάπη που έχω έτσι κι αλλιώς για το θέατρο και με μεγάλη χαρά γιατί το αγάπησα.

Στηρίχτηκα στους έμπειρους ηθοποιούς της ομάδας και έκανα μια σύνθεση όλων των ειδών του θεάτρου που ξέρω, γιατί πιστεύω ότι η παγκόσμια θεατρική γλώσσα είναι μία και στοχεύει στην επικοινωνία μέσω της αλήθειας και της χαράς του παιχνιδιού\”.

Σοφία Φιλιππίδου

Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Κείμενο: Μέτη Καρατζά

Παίζουν: Τάσος Παπαδόπουλος, Σταύρος Καλός, Μέτη Καρατζά, Κατερίνα Τσεβά, Ερνέστος Βουτσίνος

Παραγωγή Mark the Day