Η κωμωδία του Γιαν Ντε Χάρτογκ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και σε μετάφραση του ίδιου και του Δημήτρη Αποστόλου.

Με τρυφερό και άμεσο τρόπο, το έργο αναφέρεται σ’έναν άντρα και μια γυναίκα από την αρχή της γνωριμίας τους και την πρώτη νύχτα του γάμου έως το τέλος της ζωής τους και έχοντας σημείο αναφοράς το συζυγικό κρεβάτι. Και οι δυο συνεχίζουν να μαθαίνουν τον τρόπο να αγαπάει ο ένας τον άλλον.

Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ορέστης Τζιόβας

Λίγα λόγια για το έργο

Η Αγνή και ο Μάικ, οι ήρωες του έργου συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα.

Το έργο πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα το 1957 με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν, στη συνέχεια το 1977 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Γιάννη Φέρτη και το 2000 με το Νίκο Σεργιανόπουλο και τη Ρένια Λουιζίδου. Και στα 3 αυτά πιο γνωστά ανεβάσματα του το έργο σημείωσε εξαιρετική εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.