Με ένα αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη (Γιάννη Κωνσταντινίδη), κορυφαίο συνθέτη του μουσικού θεάτρου την εποχή του Μεσοπολέμου, και στις κοσμαγάπητες επιτυχίες του ανοίγει την αυλαία του το Θέατρο Ακροπόλ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009.

Κύριο άξονα της παραγωγής αποτελεί η οπερέτα του συνθέτη Το μικρόβιο του έρωτα, με έντονα στοιχεία τζαζ, που ανέβηκε στο Βερολίνο το 1927 (την περίοδο που, μαζί με τον Νίκο Σκαλκώτα, ήταν μαθητές του Κουρτ Βάιλ) και που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η παράσταση παρακολουθεί την πορεία του συνθέτη από το κοσμοπολίτικο μουσικό περιβάλλον της Σμύρνης στη μουσική πρωτοπορία και στα καμπαρέ του Βερολίνου, για να καταλήξει στα μουσικά θέατρα της Αθήνας, όπου ο Γιαννίδης έγραψε τα υπέροχα τραγούδια του, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με τις φωνές της Σοφίας Βέμπο, της Δανάης και του Νίκου Γούναρη.

Την ιστορική, μουσική έρευνα, το κείμενο και τη διασκευή των κειμένων έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας. Τη μουσική επεξεργασία και ενορχήστρωση ο Βασίλης Τενίδης. Την απόδοση των γερμανικών στίχων ο Γιάννης Ξανθούλης.

Την ορχήστρα του Θεάτρου Ακροπόλ θα διευθύνουν οι : Χρύσανθος Αλισάφης, Παύλος Σεργίου, Γιώργος Αραβίδης. Σκηνοθετούν οι Σοφία Σπυράτου και ο Λάμπρος Λιάβας. Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ. Το μπαλέτο του Θεάτρου Ακροπόλ χορογραφεί η Σοφία Σπυράτου. Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ. Διεύθυνση: Χορωδίας Κώστας Δρακάκης.

Στον ρόλο του Κώστα Γιαννίδη οι Γιώργος Κέντρος και Νίκος Αρβανίτης.