Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα βρεθεί στην  παραδοσιακή αγορά ΚΑΠΑΝΙ, συμμετέχοντας στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία», «Πάμε… Καπάνι;».

Ένα παράθυρο σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας της παλαιότερης αγοράς της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ανοίξει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, σε μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων.

Σε αυτό το εορταστικό κάλεσμα το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει μια προσαρμοσμένη εκδοχή της δράσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1» και ένα χάπενινγκ με τους ηθοποιούς και τους χορευτές της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road».

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Ανασκαφή 1», στις 14.00 στο Χοντρό Αλάτι (Ερμού 26).

Ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, διανθισμένα με μουσική και τραγούδια, οργανώνει η εφημερίδα «Μακεδονία».

Όπως στην αρχαιολογική ανασκαφή αφαιρούνται στρώματα εδάφους με μηχανικό ή χειρωνακτικό τρόπο, τα ευρήματα εξετάζονται, καταγράφονται, ταξινομούνται και εκτίθενται…, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της. Ένα τεράστιο υλικό σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων ζητούσε αφαίρεση γιατί τα θραύσματα ήταν ανεκτίμητα.

Αναλόγιο για τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της, από τετραμελή ομάδα ηθοποιών του ΚΘΒΕ που θα αναγνώσουν αυτά τα κείμενα.

Επιλογή κειμένων: Μαρία Τσιμά

2η Ομάδα ηθοποιών: Νάσια Γεωργίου, Κώστας ‘Ιτσιος, , Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα …on the road», στις 13:30 μεταξύ των οδών Κυδωνιάτου – Βλάβη.

Ο Ρωμαίος, η Ιουλιέτα κι όλος ο θίασος της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, καλώντας τους «λοξούς και ρομαντικούς» της Θεσσαλονίκης να γίνουν μέρος της πιο εμβληματικής ερωτικής ιστορίας όλων των εποχών. 

Μια μικρή γεύση από την παράσταση της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών καθημερινά για Γυμνάσια και Λύκεια και κάθε Σάββατο στις 6.00 μ.μ. για το κοινό.