Το ParaMana Puppet Theatre συνεχίζοντας φέτος την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσει για το κοινό της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 17.00 στο WE την παράσταση «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στην ειδικά διασκευασμένη εκδοχή του για παιδιά από πέντε έως και δώδεκα χρονών.

Η βασική αναπαραστατική μέθοδος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη απεικόνιση της σκιάς με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η παράσταση επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική και ζωντανή αφήγηση.

Η ιστορία είναι δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις θλιβερές συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.

Πώς μιλάει κανείς σε ένα παιδί για την ματαιότητα και τον παραλογισμό του πολέμου; Του μιλάει για το ακριβώς αντίθετο: για την ειρήνη, την ιστορία, τα ανώτερα ιδανικά, τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες έτσι ώστε μεγαλώνοντας να μπορεί να είναι σε θέση να αξιολογήσει τον κόσμο του, να έχει αίσθηση δικαίου και αλληλεγγύης και να διαλέξει μόνο του τα εργαλεία επικοινωνίας με τους υπόλοιπους αποκλείοντας τη χρήση βίας. Η αγάπη, λέει το παραμύθι, είναι δυνατή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του ParaMana, τόσο τις τεχνικές, όσο και τις κατασκευές.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά 

Παραστάσεις για παιδιά ηλικίας 5+

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 | Στις 17:00

To ParaMana Puppet Theatre παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στις 21:00 στον πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού WE, την παράσταση «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικο κοινό.

Η παράσταση βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι  Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear, ένα διαχρονικό παραμύθι για ενήλικες που ταξιδεύει τους θεατές στον Πόλεμο των Χαρακωμάτων αναδεικνύοντας τις μη αναστρέψιμες συνέπειες του. «To κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» είναι μία παράσταση μοναδική του είδους της από άποψη τεχνικής και εξοπλισμού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια παράσταση σύγχρονου πειραματικού θεάτρου σκιών με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η αφήγηση γίνεται ζωντανά και επενδύεται από ηλεκτρονική μουσική ειδικά γραμμένη για την παράσταση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά 

Παραστάσεις για παιδιά 12+ χρονών και ενήλικες

Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 | Στις 21:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας-Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Μουσική – Ήχος: Στέλιος Γιαννουλάκης, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Πρότυπη Μηχανή Προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης, Φωτισμοί: Γεώργιος ΚαρακάντζαςAnima Theatre, Μετάφραση: Eliane Pauwels, Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Στάθης Χρυσίδης, Video: Κώστας Στεργίου