Το τρίο του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη θα παρουσιάσει ένα σετ με συνθέσεις από το ντεμπούτο του album “Green Of Silence”, σε μια μοναδική βραδιά, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Half Note Jazz Club.

Στο πιάνο ο Ορέστης Πετράκης και στα τύμπανα ο Ούγγρος Attila Gyarfas που εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη σε διαφορά project εντός και εκτός της χώρας.

Στο δεύτερο σετ το σχήμα θα εμπλουτιστεί με δύο από τους καλύτερους εγχώριους μουσικούς, τον David Lynch στο σαξόφωνο και τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα.

Το κουιντέτο πλέον θα παρουσιάσει συνθέσεις των Kenny Wheeler, Gary Peacock,Wolfgang Muthspiel κ.α.

Στη σκηνή του Half Note Jazz Club, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες για το Green of Silence

Έξι συνθέσεις που ιχνηλατούν τη μακρόχρονη μουσική διαδρομή του δημιουργού τους, Γρηγόρη Θεοδωρίδη (μπάσο), από τη Χάγη στην Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς τα πολυάριθμα ταξίδια του. Η τζαζ σκηνή της Ν. Υόρκης και του Τόκιο υφαίνουν τον ιστό πάνω στον οποίο βρίσκει τη θέση της η εκφραστικότητα των ήχων της Λατινικής Αμερικής και η μυστηριακή γοητεία της Άπω Ανατολής. Ποικίλα μουσικά βιώματα αποτυπώνονται σε τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς που δίνουν πνοή στη σιωπή, έδαφος στη μελωδικότητα, χώρο στον θόρυβο.

Συντελεστές συναυλίας

  • Ορέστης Πετράκης – πιάνο
  • Attila Gyarfas – drums
  • Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο
  • Special guests: David Lynch – σαξόφωνο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα