Με τις αποσκευές του γεμάτες το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) ταξιδεύει στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η επίσημη προβολή του μουσικού ντοκυμαντέρ “Μεταμορφώσεις” που γυρίστηκε το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ. Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου το μόνιμο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τις διεθνώς καταξιωμένες Ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, για το παιδικό εργαστήρι “Μουσικό Κλειδί” και την συναυλία που θα δώσουν ερμηνεύοντας την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκυ για πιάνο για 4 χέρια. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ΔιΦεΜΜ έκανε πρεμιέρα με ιδιαίτερη επιτυχία το καλοκαίρι που μας πέρασε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την χώρα μας και ειδικότερα για το νησί της Λέσβου, και κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις του με σπουδαίους ερμηνευτές από όλο τον κόσμο. Tο 2016 συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους πέρα από σύνορα, εθνικότητες και θρησκείες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η επίσημη πρεμιέρα του μουσικού ντοκυμαντέρ “Μεταμορφώσεις” του Βαγγέλη Ευθυμίου:

Λέσβος… Αύγουστος 2015… ένα πιάνο με ουρά ανηφορίζει το στενό καλντερίμι για να φτάσει στο εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο στην κορυφή του χωριού.  Ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

Η ταινία ακολουθεί τα βήματα των καλλιτεχνών, διοργανωτών και εθελοντών του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου, το ελληνικό καλοκαίρι συνυπάρχει αρμονικά με την κλασική μουσική και κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο, προσφέρουν στους ακροατές αξέχαστες στιγμές. Μέσα από την μουσική ο τόπος, το κοινό και οι καλλιτέχνες βιώνουν την προσωπική τους μεταμόρφωση…

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η ταινία θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Το τρέηλερ του Ντοκυμαντέρ μπορείτε να το δείτε πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://vimeo.com/142596831

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, παιδιά 9-12 χρονών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Μουσικό Κλειδί, το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το εργαστήρι στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία & την δημιουργικότητα των παιδιών, και μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να δώσει τα ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης και την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας. Το μυστικό της επιτυχίας του εργαστηρίου είναι ο αυθορμητισμός των καλλιτεχνών  που το υλοποιούν και η αφήγηση των προσωπικών τους βιωμάτων από την ενασχόλησή τους με την μουσική.

Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

Την ίδια μέρα στις 18:00 επίσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν, θα ερμηνεύσουν στο πιάνο με σπάνια ευαισθησία αλλά και δυναμισμό την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκυ για 4 χέρια. Περισσότερα από εκατό χρόνια μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της, η Ιεροτελεστία της Άνοιξης παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά έργα σε όλο τον κόσμο, αποπνέοντας μία διαχρονική νεότητα.

Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν είναι μαζί με τον νεαρό επιχειρηματία Δημήτρη Τρύφων οι ιδρυτές του Φεστιβάλ -και οι 3 νέοι έχουν καταγωγή από το Μόλυβο. Με εφόδιο την αγάπη τους για την μουσική κατάφεραν να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να πραγματοποιήσουν ένα Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην παραμεθόριο Λέσβο συνδέοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πιστό στο στόχο του να δράσει ως πρεσβευτής για την περιοχή του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό και να αποτελέσει ο Μόλυβος διεθνή μουσικό προορισμό, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί τον Απρίλιο και τον Μάιο συναυλίες-παρουσιάσεις στο Βερολίνο, το Ντύσελντορφ, το Αμβούργο και την Φρανκφούρτη.