Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 21 με 29 Μαρτίου 2023 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Το Φεστιβάλ είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει «ότι το σινεμά, μια λαϊκή και δημοκρατική τέχνη, είναι πάντα παρών όταν το χρειάζεσαι, έτοιμο να σε παρηγορήσει, να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, να σου προσφέρει την απόλαυση της ψυχαγωγίας και να τονώσει την περιέργεια και τον προβληματισμό.» όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Nicolas Eybalin και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων Θοδωρής Κουτσαύτης.

Το πρόγραμμα, με 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάζεται σε 7 ενότητες και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία για 9 μέρες να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρα, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες δράσεις.

-10 ταινίες παρουσιάζονται στο Διαγωνιστικό, 6 ταινίες σε ειδικές προβολές, ενώ το Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αναδεικνύει 17 ταινίες που δεν έχουν βρει ακόμα ελληνική διανομή.
-Η σημαντική συμμετοχή των γαλλόφωνων πρεσβειών οδήγησε στη δημιουργία ξεχωριστής ενότητας στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το Πανόραμα των Γαλλόφωνων Πρεσβειών, με συμμετοχές από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, την Τσεχία, την Ρουμανία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
-Η θεματική ενότητα με τίτλο Φύλο και Σινεμά παρουσιάζει μέσα από 8 ταινίες μια επισκόπησή της εξελισσόμενης αναπαράστασης του φάσματος του φύλου στη γαλλόφωνη μεγάλη οθόνη, από το 1933 ως το 2023.
Λευκή Κάρτα δίνεται φέτος στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Brive – Rencontres Internationales du moyen métrage, που γιορτάζει τα 20 του χρόνια. Αυτό το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ προωθεί τη κινηματογραφική φόρμα της μεσαίου μήκους που αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη το ταλέντο των δημιουργών, και μοιράζεται μαζί μας 6 ταινίες από πρόσφατες διοργανώσεις του.
-Δύο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, ένα κινηματογραφικό εργαστήρι και ένα ειδικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους για σινεφίλ 6+ απαρτίζουν τις Νεανικές προβολές.

Στις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρη η μαρτυρία ντοκουμέντο της Simone Veil για την εμπειρία της στα στρατόπεδα εξόντωσης του Άουσβιτς, στο πλαίσιο μιας ειδικής εγκατάστασης, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος θα διοργανωθούν και δυο ανοιχτές συζητήσεις με ξένους και Έλληνες προσκεκλημένους επαγγελματίες γύρω από τη φόρμα της μεσαίου μήκους ταινίας και τις προοπτικές ανάπτυξης και προσέλκυσης κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στην 23η διοργάνωση του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου δίνει έμπρακτα δείγματα της υποστήριξής του στους Έλληνες συνεργάτες και δημιουργούς

-Η φετινή έκδοσή του είναι συνδιοργάνωση με την Unifrance, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
-Συμπράττει με τους Έλληνες διανομείς για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και τις ειδικές προβολές.
-Συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το φεστιβάλ Animasyros και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ATHICFF για την παρουσίαση ειδικών και νεανικών προβολών.
-Συνεργάζεται με την Mooviereel και το Φεστιβάλ Petit Plan για τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου με σκοπό να γνωρίσει καλύτερα τους θεατές του και τη γνώμη τους για τις ταινίες.

Η ΚΡΙΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΆΛ

Η φετινή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζεται από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Γιάννη Οικονομίδη ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής και τους Κάτια Γκουλιώνη (ηθοποιός), Φοίβο Δεληβοριά (μουσικός, ηθοποιός), Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (ηθοποιός) και Φώτη Σεργουλόπουλο (παρουσιαστής, ηθοποιός).

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα απονεμηθούν και φέτος δύο βραβεία, φιλοτεχνημένα από τον οίκο ZOLOTAS, στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ:

ο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά της NOVA. Ο φορέας αυτός υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
Το Βραβείο Κοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το Βραβείο Κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον διανομέα της βραβευμένης ταινίας στην Ελλάδα για την προώθησή της κατά την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες.

Τελετή Έναρξης – Τρίτη 21 Μαρτίου
20:00 | Θέατρο Παλλάς

MON CRIME – ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΥ

François Ozon, 2023, Γαλλία

Διανομή στην Ελλάδα: Filmtrade, Tanweer 

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30′, η Madeleine, μια όμορφη, νέα, άφραγκη κι ατάλαντη ηθοποιός, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, της νεαρής άνεργης δικηγόρου Pauline, αθωώνεται λόγω αυτοάμυνας. Μία νέα ζωή με δόξα και φήμη ξεκινάει, μέχρι την στιγμή που η αλήθεια αποκαλύπτεται. 

Την τελετή έναρξης παρουσιάζουν οι Holy Grace και Jérôme Kaluta

Τελετή Λήξης – Τετάρτη 29 Μαρτίου
20:00 | Κινηματογράφος Δαναός

LES TROIS MOUSQUETAIRES : D’ARTAGNAN

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : ΝΤ’ ΑΡΤΑΝΙΑΝ

Martin Bourdoulon, Γαλλία –  2023, 110’ 

Διανομή στην Ελλάδα : Tanweer

Από το Λούβρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και από τα κακόφημα μέρη του Παρισιού στην πολιορκία της Λα Ροσέλ… Σ’ένα βασίλειο διχασμένο από θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της Βρετανικής εισβολής, μια μικρή ομάδα ανθρώπων διασταυρώνει τα ξίφη της και συνδέει τη μοίρα της με αυτή της Γαλλίας.

Την τελετή λήξης παρουσιάζουν οι Les Stamatwins.

Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη θα γίνει με πρόσκληση. Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου για το κοινό: πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

OI ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 23ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

-Mathias Gokalp, σκηνοθέτης της ταινίας L’Établi – Γραμμή Παραγωγής
-Jean-Paul Salomé, σκηνοθέτης της ταινίας La Syndicaliste – Εύκολος Στόχος
-Malanda Guslagie, ηθοποιός στην ταινία Saint Omer – Σαιντ Ομέρ
-Sébastien Marnier, σκηνοθέτης της ταινίας L’Origine du mal – Η Ρίζα του Κακού
-Vimala Pons, ηθοποιός στην ταινία Petite fleur – Μικρό Λουλούδι
-Cédric Jimenez, σκηνοθέτης της ταινίας Novembre – Νοέμβρης
-Marc Fitoussi, σκηνοθέτης της ταινίας Les Cyclades – Κυκλάδες
-Olivia Côte, ηθοποιός στην ταινία Les Cyclades – Κυκλάδες 
-Laurent Larivière, σκηνοθέτης της ταινίας À propos de Joan – Σχετικά με την Τζοάν
-Lisa Diaz, σκηνοθέτιδα της ταινίας Libre Garance ! – Ελεύθερη Γκαράνς!
-Gaël Lépingle, σκηνοθέτης της ταινίας Des garçons de province – Αγόρια από την Επαρχία
-Callisto McNulty, σκηνοθέτιδα της ταινίας Delphine et Carole, Insoumuses Delphine και Carole: Ανυπότακτες Μούσες
-Stéphane Goudet, κριτικός κινηματογράφου, καλλιτεχνικός διευθυντής του κινηματογράφου Le Méliès
-Giulio Casadei, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Brive – Rencontres Internationales du moyen métrage

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Ειδική εγκατάσταση – Αθήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και Θεσσαλονίκη στο Μουσείο Κινηματογράφου – επισκέψιμη από 23/03/2023 : Δημιουργία : Γιολάντα Μαρκοπούλου

Φωνές του Ολοκαυτώματος: Simone Veil

Γαλλία – 2022 — 330’ — Έγχρωμο — video

Φωτογραφία: Michel Bort, Gérald Dumour, Alain Salomon, Marc Séferchian | Μοντάζ: Isabelle Putod | Παραγωγή: INA

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Simone: Το Ταξίδι του Αιώνα και την επέτειο μνήμης των 80 χρόνων από τον μαζικό εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων προς τα στρατόπεδα εξόντωσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανάθεσε στην σκηνοθέτιδα Γιολάντα Μαρκοπούλου τη δημιουργία μιας ειδικής εγκατάστασης για να αναδείξει ένα μοναδικό ντοκουμέντο: την πολύωρη μαρτυρία της Simone Veil, πρώτης προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπερασπίστριας των δικαιωμάτων της γυναίκας στη Γαλλία.

Με τον ήρεμο και σχεδόν κλινικό της τρόπο, η Simone Veil έδωσε μια συνέντευξη-ντοκουμέντο στο γαλλικό οπτικοακουστικό αρχείο INA. Περιγράφει τη ζωή της ως έφηβη στη Νίκαια, την αρχή του πολέμου, τη σύλληψη και απέλαση της ίδιας και της οικογένειάς της, την κόλαση του Άουσβιτς όπου και χάνει τη μητέρα της. Μας διηγείται την απελευθέρωση από τα στρατόπεδα, αλλά και την δύσκολη επιστροφή της στη Γαλλία, σε μία νέα «κανονικότητα» ύστερα από τα τραυματικά της βιώματα.

Η συνέντευξη δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το φθινόπωρο του 2022, και παρουσιάζεται πλήρως υποτιτλισμένη στα ελληνικά, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ανοιχτός διάλογος με τον Stéphane Goudet: προκλήσεις και δυνατότητες της κινηματογραφικής αίθουσας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 12:00 – αίθουσα Gisèle Vivier, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31)

Στην εποχή του streaming και μετά την πανδημία πώς μπορεί κανείς να προσελκύσει ξανά το κοινό στις αίθουσες και να αναθερμάνει τη σχέση του με τη μεγάλη οθόνη; Το Φεστιβάλ διοργανώνει ανοιχτό διάλογο με θέμα «Προκλήσεις και δυνατότητες της κινηματογραφικής αίθουσας» με καλεσμένο τον Stéphane Goudet, κριτικό κινηματογράφου, πανεπιστημιακό και καλλιτεχνικό διευθυντή του κινηματογράφου Le Méliès του Montreuil. Μετά από σύντομη παρουσίαση των δράσεών του, ο Goudet θα συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις καινοτόμες πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στρογγυλή τράπεζα: Οι ταινίες μεσαίου μήκους σήμερα

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 19:00 – Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31)

Πόσο δημοφιλής είναι η μορφή της ταινίας μεσαίου μήκους τόσο στους δημιουργούς όσο και στους διανομείς και στο κοινό; Τι προοπτικές έχει αυτή η κινηματογραφική φόρμα και πώς θα μπορούσε να αναδειχθεί; Το Φεστιβάλ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους/τις επαγγελματίες του κινηματογράφου, διοργανώνει συζήτηση – απολογισμό της ταινίας μεσαίου μήκους, με καλεσμένο τον Giulio Casadei, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Kινηματογράφου της Brive – Διεθνείς συναντήσεις ταινιών μεσαίου μήκους (Festival du cinéma de Brives – Rencontres internationales du moyen métrage), τιμώμενο φεστιβάλ – Λευκή Κάρτα της φετινής μας διοργάνωσης.

Σχετικά με… την Τζοάν και το γαλλικό σινεμά

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 18:30 η προβολή και στις 20:30 η συζήτηση – Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31)

Μετά την προβολή της ταινίας Σχετικά με την Τζοάν του Laurent Larivière, ο Stéphane Goudet θα προβεί σε μια σύντομη φιλμική ανάλυση και με αφορμή την ταινία θα αναφερθεί σε τρέχουσες τάσεις του γαλλικού σινεμά.

ΟΙ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 23ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΕΙΔΙΚΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ | PROJECTIONS SPECIALES

ΕΝΑΡΞΗ: Mon Crime | Το Έγκλημά μου — François Ozon — με τους: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Dany Boon, Fabrice Luchini — 102′ — 2023

ΛΗΞΗ: Les Trois Mousquetaires : D’Artagnan | Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν — Martin Bourboulon — με τους: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green, Louis Garrel, Vicky Krieps — 110′ — 2023

Les Cyclades | Κυκλάδες — Marc Fitoussi — με τους: Laure Calamy, Olivia Cote, Kristin Scitt Thomas — 110′ — 2022

Le Petit Nicolas: Qu’est-ce qu’on attend pour être heureux ? | Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; — Amandine Fredon, Benjamin Massoubre — με τους: Laurent Lafitte, Alain Chabat, Simon Faliu — 82′ — 2022

Simone, le voyage du siècle | Simone: Το Ταξίδι του Αιώνα — Olivier Dahan — με τους: Elsa Zylberstein, Rebecca Marder, Élodie Bouchez, Judith Chemla, Olivier Gourmet — 140′ — 2021

Les nuits fauves | Άγριες Νύχτες — Cyril Collard — με τους: Cyril Collard, Romane Bohringer, Carlos López, Maria Schneider — 126′ — 1992

Les Cyclades

ΕΠΊΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΉ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΤΜΉΜΑ | SELECTION OFFICIELLE – FILMS EN COMPETITION

La Syndicaliste | Εύκολος Στόχος — Jean-Paul Salomé — με τους: Isabelle Huppert, Grégory Gadebois, François-Xavier Demaison, Pierre Deladonchamps, Marina Foïs, Yvan Attal — 122′ — 2022

L’Innocent | Τα Πάνω Κάτω — Louis Garrel — με τους: Roschdy Zem, Noémie Merlant, Louis Garrel, Anouk Grinberg — 99′ — 2022

Kompromat | Ένοχο Υλικό — Jérôme Salle — με τους: Gilles Lellouche, Joanna Kulig, Louis-Do de Lencquesaing — 127′ — 2022

Les Miens | Οι Δικοί μου — Roschdy Zem — με τους: Sami Bouajila, Roschdy Zem, Meriem Serbah, Maïwenn — 86′ — 2022

Saint Omer | Σεντ Ομέρ — Alice Diop — με τους: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville, Aurélia Petit — 123′ — 2022

Novembre | Νοέμβρης — Cédric Jimenez — με τους: Jean Dujardin, Anaïs Demoustier, Sandrine Kiberlain, Jérémie Renier, Lyna Khoudri — 100′ — 2022

Les Enfants des autres | Τα Παιδιά των Άλλων — Rebecca Zlotowski — με τους: Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni — 104′ — 2022

L’Origine du mal | Η Ρίζα του Κακού — Sébastien Marnier — με τους: Laure Calamy, Doria Tillier, Dominique Blanc, Suzanne Clément, Céleste Brunnquell — 125′ — 2022

Chronique d’une liaison passagère | Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα — Emmanuel Mouret — με τους: Sandrine Kiberlain, Vincent Macaigne — 100′ — 2022

Petite fleur | Μικρό Λουλούδι — Santiago Mitre — με τους: Daniel Hendler, Vimala Pons, Melvil Poupaud, Sergi López — 98′ — 2022

Chronique d’une liaison passagère

ΠΑΝΌΡΑΜΑ ΓΑΛΛΌΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ | PANORAMA DU CINEMA FRANCOPHONE

Last dance | Τελευταίος Χορός — Delphine Lehericey — με τους: François Berléand, Kacey Mottet Klein, La Ribot — 84′ — 2022

Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας — Louda Ben Salah-Cazanas — με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot — 85′ — 2021

Petites | Ανήλικες Μητέρες — Julie Lerat-Gersant — με τους: Pili Groyne, Romane Bohringer, Victoire Du Bois — 90′ — 2022

Azuro | Αζούρο — Matthieu Rozé — με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca — 104′ — 2022

Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι — Martin Jauvat — με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré — 80′ — 2022

Tout le monde aime Jeanne | Όλοι Αγαπούν τη Ζαν — Céline Devaux — με τους: Blanche Gardin, Laurent Lafitte, Maxence Tual — 95′ — 2022

Des garçons de province | Αγόρια από την Επαρχία — Gaël Lépingle — με τους: Léo Pochat, Yves Batek Mendy, Edouard Prévot, Serge Renko, Cathy Cerda, Tanya Lopert — 83′ — 2022

Annie Colère | Θυμωμένη Άννυ — Blandine Lenoir — με τους: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair — 119′ — 2022

L’Établi | Γραμμή Παραγωγής — Mathias Gokalp — με τους: Swann Arlaud, Mélanie Thierry, Olivier Gourmet, Denis Podalydès — 117′ — 2022

La Grande Magie | Η Μεγάλη Μαγεία — Noémie Lvovsky — με τους: Denis Podalydès, Noémie Lvovsky, Sergi López, Damien Bonnard, Judith Chemla, Rebecca Marder — 110′ — 2022

La Dérive des continents (au Sud) | Η Μετατόπιση των Ηπείρων (Νότος) — Lionel Baier — με τους: Isabelle Carré, Théodore Pellerin, Ursina Lardi, Ivan Georgiev, Tom Villa, Daphne Scoccia, Adama Diop — 89′ — 2022

Libre Garance ! | Ελεύθερη Γκαράνς! — Lisa Diaz — με τους: Grégory Montel, Laetitia Dosch, Lolita Chammah, Azou Gardahaut-Petiteau, Jeanne Vallet de Villeneuve, Simone Liberati — 97′ — 2022

À l’ombre des filles | Φυλακισμένες Πέρδικες — Étienne Comar — με τους: Alex Lutz, Veerle Baetens, Agnès Jaoui, Hafsia Herzi, Marie Berto — 106′ — 2021

À propos de Joan | Σχετικά με την Τζοάν — Laurent Larivière — με τους: Isabelle Huppert, Lars Eidinger, Swann Arlaud, Freya Mavor, Florence Loiret Caille — 101′ — 2022

Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως — Michel Leclerc — με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot — 110′ — 2022

Bowling Saturne | Bowling Saturne — Patricia Mazuy — με τους: Arieh Worthalter, Achille Reggiani, Y-Lan Lucas, Leïla Muse — 114′ — 2022

Coupez ! | Final Cut! — Michel Hazanavicius — με τους: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois, Finnegan Oldfield — 110′ — 2022

Des garçons de province

ΠΑΝΌΡΑΜΑ ΓΑΛΛΌΦΩΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΏΝ | PANORAMA DES AMBASSADES FRANCOPHONES

Petite leçon d’amour | Ένα Μικρό Μάθημα Αγάπης — Ève Deboise — με τους: Laetitia Dosch, Pierre Deladonchamps, Lorette Nyssen — 86′ — 2021

Interdit aux chiens et aux Italiens | Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί — Alain Ughetto — με τους: Ariane Ascaride, Luigi Butà — 70′ — 2022

Cautatorul de Vant | Ο Κυνηγός των Ανέμων | The Windseeker — Mihai Sofronea — με τους: Dan Bordeianu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni — 95′ — 2022

Les Intranquilles | Οι Ανήσυχοι — Joachim Lafosse — με τους: Leïla Bekhti, Damien Bonnard, Gabriel Merz Chammah, Jules Waringo — 118′ — 2021

Viking | Πρότζεκτ Βίκινγκ — Stéphane Lafleur — με τους: Steve Laplante, Larissa Corriveau, Fabiola N. Aladin — 102′ — 2022

Ailleurs si j’y suis | Στο καλό να πάμε — François Pirot — με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, Jean-Luc Bideau — 103′ — 2022

Congo ! Le silence des crimes oubliés | Κονγκό! Η Σιωπή των Ξεχασμένων Εγκλημάτων — Gilbert Balufu — με τους: — 78′ — 2015

Poslední závod | Ο Τελευταίος Αγώνας | The Last Race — Tomás Hodan — με τους: Krystof Hádek, Oldrich Kaiser, Marek Adamczyk, Vladimír Pokorný — 102′ — 2022

Cautatorul de Vant | Ο Κυνηγός των Ανέμων | The Windseeker

ΛΕΥΚΉ ΚΆΡΤΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΤΗΣ BRIVE | CARTE BLANCHE AU FESTIVAL DU CINEMA DE BRIVE

Silent voice | Χαμηλόφωνα — Reka Valerik — με τους: Ruben Francq — 51′ — 2020

Le Roi David | Ο Βασιλιάς Δαβίδ — Lila Pinell — με τους: Éva Huault, Jacky Abdillah, Sarah Djourou, Anaïs Hamache, Sékouba Doucouré — 43′ — 2021

Palma | Πάλμα — Alexe Poukine — με τους: Alexe Poukine, Lua Michel — 39′ — 2020

Conte cruel de Bordeaux | Σκοτεινό Παραμύθι από το Μπορντώ — Claire Maugendre — με τους: Chérif Adekambi, Claire Duburcq, Marie-Philomène Nga — 30′ — 2021

Almost a Kiss | Σχεδόν Φιληθήκαμε — Camille Degeye — με τους: Camille Degeye, Anabelle Bouzom, Pauline Fleau, Luc Chessel, Victor Gresard, Mathilde Girard, Robin Fresson — 29′ — 2022

Lèv la tèt dann fénwar (Quand la nuit se soulève) | Όταν η Νύχτα Επαναστατεί — Érika Étangsalé — με τους: Jean-René Étangsalé, Jean-Mahele Kofi, Larissa Zafy, Papa Sémou Diouf, Erika Monique Bezandry, — 51′ — 2021

Almost a Kiss | Σχεδόν Φιληθήκαμε

ΦΎΛΟ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΆ | FAIRE GENRE •S A L’ECRAN

Gazon maudit | Για Όλα Φταίει το Γκαζόν — Josiane Balasko — με τους: Victoria Abril, Josiane Balasko, Alain Chabat — 105′ — 1995

Viktor und Viktoria | Βίκτωρ και Βικτώρια — Reinhold Schünzel — με τους: Renate Müller, Hermann Thimig, Hilde Hildebrand — 100′ — 1933

Visages de femmes | Πρόσωπα Γυναικών — Désiré Écaré — με τους: Sidiki Bakana, Kouado Brou, Albertine N’Guessan — 100′ — 1985

Lola vers la mer | Η Λόλα Πάει στη Θάλασσα — Laurent Micheli — με τους: Mya Bollaers, Benoît Magimel, Els Deceukelier

 — 90′ — 2019″

Delphine et Carole, insoumuses | Delphine και Carole: Ανυπότακτες Μούσες — Callisto McNulty — με τους: doc — 70′ — 2018

La Bête lumineuse | Το Κτήνος που Λαμπυρίζει — Pierre Perrault — με τους: Louis-Philippe Lécuyer, Philippe Cross, Stéphane-Albert Boulais, Maurice Chaillot — 128′ — 1982

Tomboy | Αγοροκόριτσο — Céline Sciamma — με τους: Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson — 82′ — 2011

Orlando, ma biographie politique | Ορλάντο, η Πολιτική μου Αυτοβιογραφία — Paul B. Preciado — με τους: — 75′ — 2022

Tomboy

ΝΕΑΝΙΚΈΣ ΠΡΟΒΟΛΈΣ | JEUNE PUBLIC

Allons enfants | Πρωτάρηδες — Thierry Demaizière, Alban Teurlai — 110′ — 2021

Marcher sur l’eau | Περπατώντας Πάνω απ’ το Νερό — Aïssa Maïga — με τους: Houlaye Yidimama, Biguel Boulesey, Souri Malam — 90′ — 2021

Kινηματογραφικό εργαστήριο: «Ο έξυπνος θεατής» 

Επιλογή ταινιών animation μικρού μήκους για παιδιά 6+

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Αθήνα: Δαναός, Άστορ, Auditorium Theo Angelopoulos Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Θεσσαλονίκη: Παύλος Ζάννας, Σταύρος Τορνές
Πάτρα: Πάνθεον
Λάρισα: Victoria Cinemas
Ηράκλειο: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Χανιά: Αττικόν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ωρολόγιο προβολών στην Αθήνα εδώ
Ωρολόγιο προβολών στη Θεσσαλονίκη εδώ
Ωρολόγιο προβολών στη Λάρισα εδώ
Ωρολόγιο προβολών στη Πάτρα εδώ
Ωρολόγιο προβολών στα Χανιά εδώ
Ωρολόγιο προβολών στο Ηράκλειο εδώ

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Conte cruel de Bordeaux