Στόχος της δράσης αυτής, που αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, είναι η ενεργοποίηση της εξωστρέφειας στην πόλη. Η ανάγκη για επικοινωνία και επαφή με τους ανθρώπους δίπλα μας, το μοίρασμα μιας στιγμής στο χρόνο, μιας σκέψης, ενός συναισθήματος επιχειρείται μέσω αυτής της ομαδικής καλλιτεχνικής συνεργασίας.

Η πρόσοψη του ξενοδοχείου «Gatto Perso», ένα αναπαλαιωμένο διατηρητέο του 1926, επί της οδού Μητσαίων 10 στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στη Ρωμαϊκή Aγορά, αποτελεί τo χώρο δημιουργίας 25 εικαστικών καλλιτεχνών, ενός μουσικού κι ενός αφηγητή.

Η όψη του κτιρίου λειτουργεί ως καμβάς – σκηνή και γίνεται το πεδίο της δράσης. Από τα μπαλκόνια που βρίσκονται επί της οδού Μητσαίων κρέμονται στεφάνια, το καθένα εκ των οποίων φιλοτεχνήθηκε κι από έναν διαφορετικό καλλιτέχνη, ο οποίος μεταφέρει το δικό του μήνυμα μέσα από την ξεχωριστή του «γραφή».

Τα 25 στεφάνια «εκτεθειμένα» σε μια λειτουργική, μα αδρανή επί του παρόντος επιχείρηση, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, θα αποτελέσουν ένα συνολικό και αδιαίρετο έργο.

Η έναρξη της δράσης – έκθεσης «Tης Γειτονιάς η Άνοιξη, Μητσαίων 10» θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαϊου στις 19:00, όπου από ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου «Gatto Perso», ο γνωστός ξεναγός και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σφήκας θα μας διηγηθεί ιστορίες από τη γειτονιά της Ρωμαϊκής αγοράς.

Ακολούθως ο μουσικός Δημήτρης Καζάνης, παίζοντας βιολί σε ένα μπαλκόνι, επιχειρεί να εγκλωβίσει στις νότες του μνήμες και αισθήματα δημιουργώντας έναν τόπο κοινό για όλους μας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ανδριάκαινα Γιώτα, Ανυφαντάκης Δημήτρης, Αργυριάδης Γιάννης, Ευσταθίου Μάνια,Φαλιαρίδου Τζένη,Φραγκουλίδου Ράνια, Γιαλαμά Μελίνα, Γωγούση Αλέκα, Γκούγκας Θόδωρος, Καβουρίδης Βασίλης, Κότσιου Μαργαρίτα, Κούφα Αιμιλία, Κουλαφτάκη Αφροδίτη, Παπαδοπούλου Λούλα,Παπαντωνίου Εύα, Πράπα Αγγέλικα, Ποπώλη Ζωγραφιά, Σαχίνης Ξενής, Tchotchieva Roksalana, Τσιαπάρας Νίκος, Βαμβουκάκη Ρένα, Βαρδάκας Γιώργος, Βέλλιου Κατερίνα, Ξυπολύτου Κατερίνα, Ζουρούδης Δημήτρης

Επιμέλεια: #4skg

Βιολί: Δημήτρης Καζάνης

Αφήγηση: Σφήκας Κωνσταντίνος

Την επιμελητική ομάδα #4skg απαρτίζουν οι:
Αργυριάδης Γιάννης, Βέλλιου Κατερίνα, Κούφα Αιμιλία, Πράπα Αγγέλικα

Η επιμελητική ομάδα #4skg αναφέρει για τη δράση:

«Η καλλιτεχνική μας αναζήτηση αφορά πρωτίστως τη λαχτάρα να βιώσουμε τη δυναμική της άνοιξης ελεύθερα. Ιχνηλατώντας και επαναπροσδιορίζοντας μια νέα πραγματικότητα, επιχειρούμε όλοι μαζί, καλλιτέχνες και θεατές, να ανακαλύψουμε ξανά τη δύναμη του δημόσιου χώρου, του μικρού μας δρόμου, την ενέργεια της γειτονιάς, την ανάγκη να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για να επικοινωνήσουμε.

Τα μαγιάτικα στεφάνια μας περικλείουν όλα τα προηγούμενα και επιπλέον λειτουργούν σαν σύμβολα της αναγέννησης που η άνοιξη μας υπόσχεται. Μιας αναγέννησης που υπό τις υπάρχουσες συνθήκες σημαίνει αναγέννηση στις αντιλήψεις, στις σχέσεις, στη δουλειά».