Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί σε μία συζήτηση με τίτλο Τι Φεστιβάλ θέλουμε; την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Ποιος προβληματισμός υπάρχει διεθνώς γύρω από την έννοια «φεστιβάλ» και ποιον ρόλο καλείται να παίξει στην παραγωγή του σύγχρονου καλλιτεχνικού έργου; Σε μια εποχή κρίσης πόσο πρέπει να σχετίζεται η πολιτική ενός φεστιβάλ με την υποστήριξη της εγχώριας δημιουργίας; Πόσο πολυσυλλεκτικό, τολμηρό, προσωποπαγές πρέπει να είναι; Πώς πρέπει να επιλέγεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής και τα μέλη του ΔΣ; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν σ’ αυτή την επιβεβλημένη για όλους μας πλέον συζήτηση που εγκαινιάζει το φετινό φεστιβάλ.

Εναρκτήρια εισήγηση: Σάββας Πατσαλίδης, Καθηγητής Θεατρολογίας στο ΑΠΘ

Θα μιλήσουν οι:
Matthias von Hartz, Καλλιτεχνικός διευθυντής του θερινού φεστιβάλ του Βερολίνου «Foreign Affairs » & Σύμβουλος του ελληνικού φεστιβάλ για τις διεθνείς παραγωγές
Sally Hobson, Διευθύντρια εκπαιδευτικών δράσεων Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου
Κατερίνα Κοσκινά, Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Βίκυ Μαραγκοπούλου, πρώην Καλλιτεχνική διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Γιάννης Σβώλος, Μουσικοκριτικός (Εφημερίδα των Συντακτών)

Συντονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Στους ομιλητές προστίθεται και η Όλγα Ταξίδου, Καθηγητρια θεατρολογιας στο Πανεπιστημιο του Εδιμβουργου και της Νεας Υορκης και Συνεργατης του Φεστιβαλ Εδιμβουργου.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί και με live streaming, μέσω της σελίδας του Festival στο Facebook.

Όλες οι συζητήσεις είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε στο seminars@greekfestival.gr αναγράφοντας το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και θα λάβετε επιβεβαίωση.

Τι είναι οι Παράλληλες δράσεις;

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ως τα τέλη Ιουλίου με σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την πράξη.

Οι συζητήσεις και τα εργαστήρια που προτείνονται φιλοδοξούν να τροφοδοτήσουν το διάλογο και την έρευνα για κεντρικά θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη δημιουργία στο χώρο των παραστατικών τεχνών και ταυτόχρονα να αναδείξουν μέσα από μια πιο εστιασμένη ματιά σημαντικούς άξονες, έργα και καλλιτέχνες του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.