Η παραγωγή «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Ως «μια κάθοδο στην κόλαση και τους εφιάλτες ενός καλλιτέχνη που παραπαίει» χαρακτηρίζει ο Κρύστοφ Βαρλικόφσκι τη δική του εκδοχή των Παραμυθιών του Χόφμαν. Ο ιδιοφυής σκηνοθέτης του θεάτρου και της όπερας δημιούργησε έναν μοναδικό κόσμο επί σκηνής όπου η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση συγχέονται διαρκώς. Έναν κόσμο όπου η χειραφέτηση μιας αινιγματικής και πολύπλοκης γυναίκας, οι απογοητεύσεις ενός σκηνοθέτη σε κρίση, οι εξαρτήσεις του, τα υποκειμενικά του παραληρήματα, προσφέρονται για μια μετακειμενική εξερεύνηση του μυστηριώδους διαλόγου μεταξύ της ιστορίας και του αφηγητή, του καλλιτέχνη και του έργου του.

Η μόνιμη συνεργάτιδα του Βαρλικόφσκι Μαλγκορζάτα Στσέσνιακ υπέγραψε τα εξαιρετικά σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής δημιουργώντας ένα μοναδικό κινηματογραφικό σύμπαν. Ο Κλωντ Μπαρντούιγ υπέγραψε τη χορογραφία, η Φελίς Ρος τους φωτισμούς, ο Ντενί Γκεγκέν τα βίντεο και ο Κριστιάν Λονσάν τη δραματουργία.

Ο Λουκάς Καρυτινός διεύθυνε την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ, αναδεικνύοντας τη δραματική ένταση της μουσικής του Όφενμπαχ.

Το εξαιρετικό καστ των πρωταγωνιστών αποθεώθηκε από το κοινό για τις μοναδικές του ερμηνείες. Την παράσταση έκλεψε η σπουδαία υψίφωνος Νικόλ Σεβαλιέ, η οποία ερμήνευσε μοναδικά, και από φωνητική αλλά και από σκηνική άποψη, και τους τέσσερις γυναικείους ρόλους της Στέλλας, της Ολυμπίας, της Αντωνίας και της Τζουλιέττας. Στον ρόλο του τίτλου, ο ανερχόμενος Βρετανός τενόρος Άνταμ Σμιθ ερμήνευσε εξαιρετικά τον εύθραυστο καλλιτέχνη που βυθίζεται στα σκοτάδια του. Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξε το κοινό για τις ερμηνείες της Μαίρης-Έλεν Νέζη και του Τάσου Αποστόλου καθώς και για τους Χριστόφορο Σταμπόγλη, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Ανδρέα Καραούλη, Γιώργο Ματθαιακάκη, Χρήστο Κεχρή, Παναγιώτη Πρίφτη και Μαρίνο Ταρνανά.

Τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τα παραμύθια του Χόφμαν, του Ζακ Όφενμπαχ σε σκηνοθεσία Κρύστοφ Βαρλικόφσκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή