Διπλή γιορτή φέτος για το Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι που ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές του πολιτιστικές προτάσεις.

Πιο φιλόξενο, αυτό το καλοκαίρι, το Θέατρο των Αγρών, έχει στήσει μια γιορτή πολιτισμού που θα ικανοποιήσει τους χιλιάδες φίλους του και πιο εορταστικό καθώς κλείνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας.

Γιορτάζουμε λοιπόν φέτος και εκεί στη …φύση μας μοιραζόμαστε μαζί σας αυτό το καλοκαίρι την επέτειο μας «κερνώντας» έξι από τις δεκατέσσερις εκδηλώσεις μας για να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε την προσπάθεια μας και βρίσκεστε δίπλα μας χωρίς να υπολογίζετε την χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει το Κυπαρίσσι από το Ηράκλειο.

Ο Γιάννης Χαρούλης, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μιχάλης Τζουγανάκης αλλά και ο Βασίλης Σκουλάς, ο Ross Daly, ο Βασίλης Σταυρακάκης και οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και η Άλλη Μπάντα αποτελούν τον βασικό κορμό των συναυλιών στο Θέατρο των Αγρών που φέτος προτείνει και δυο επίκαιρες θεατρικές παραστάσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Mε ένα συγκρότημα, που το χειμώνα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου και αν εμφανίστηκε, ξεκινούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι το οποίο φέτος γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και προσφέρει τη συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Η « Άλλη Μπάντα» έχει ετοιμάσει μια συναυλία από ολόκληρο το μουσικό φάσμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο, καθώς ακούγονται τραγούδια από την δισκογραφία των μελών του συγκροτήματος Δημήτρη Ζωγραφάκη και του Νίκου Μανιουδάκη. Ο Ιούλιος ξεκινά με το Χορωδείοv το οποίο αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια σχολής διατήρησης της παράδοσης της Κρήτης και βαδίζει χωρίς υπερβολές τους δύσκολους δρόμους του χορού και της μουσικής.

Το Χορωδείον θα παρουσιάσει στις 3 Ιουλίου άγνωστους και γνωστούς παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς, μουσικούς σκοπούς, ζυγιές μουσικών οργάνων, τραγούδια, λαϊκές τελετουργίες και ενδυμασίες από παιδιά και ενήλικες.

Παρακινημένη από την αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι και επιδιώκοντας την προβολή και διάδοση του, μια ομάδα φίλων της μουσικής ίδρυσε το 1996 τη Χορωδία “ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ. Η πολιτιστική της παρουσία έκτοτε είναι διαρκής, με εμφανίσεις εντός , εκτός Κρήτης και στο εξωτερικό. Η εμφάνιση της κάθε καλοκαίρι στο Θέατρο των Αγρών αποτελεί πλέον παράδοση. Η Χορωδία εμφανίζεται στο Κυπαρίσσι την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Θέατρο των Αγρών χωρίς Θέατρο στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του δεν γίνεται…

Στο πάλκο του Θεάτρου για την πρώτη από τις δυο θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνει την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου με την κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά. Πέρυσι η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο των Αγρών αποτέλεσε το γεγονός του καλοκαιριού. Σ αυτή τη συναυλία υπήρξαν οι τυχεροί και οι άτυχοι. Αυτοί που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον Γιάννη και αυτοί που δεν μπόρεσαν να μπουν στο Θέατρο. Από τους τελευταίους ζητήσαμε συγνώμη για την ταλαιπωρία τους.

Φέτος και για να μην υπάρξουν προβλήματα στην προσέλευση των χιλιάδων φίλων του ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στο Θέατρο των Αγρών για δύο μέρες σε δυο συναυλίες την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου. Ο Γιάννης Χαρούλης φτιάχνει για μια ακόμα χρονιά ένα πρόγραμμα με τα βασικά υλικά. Με τραγούδια που είναι ριζωμένα στο κέντρο του συναισθήματος και της συλλογικής μνήμης. Τραγούδια που έρχονται από παντού. Τραγούδια που σε πάνε παντού. Από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Πολλές ιστορίες μαζί που αφηγούνται μία καινούρια ιστορία. Τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλα που διάλεξε ειδικά για το φετινό πρόγραμμα.

Η δεύτερη θεατρική παράσταση έρχεται στο Θέατρο των Αγρών από το Ζαρό με ένα επιτυχημένο Θεατρικό Εργαστήρι.

To Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ανεβαίνει στο «σανίδι» του Θεάτρου τη Δευτέρα 15 Ιουλίου με την επίκαιρη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου «Ράους- Ουστ από ΄δώ» σε σκηνοθεσία: Μάνου Παπαδογιαννάκη.

Μετά το επιτυχημένο πέρασμά τους από την Αθήνα αλλά και το Λονδίνο, οι τρεις «Μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια περιορισμένη σειρά παραστάσεων που αποδεικνύουν ότι η γενιά των τριαντάρηδων μπορεί να ελπίζει και να δημιουργεί ακόμα. Όπως και πέρυσι η Νατάσσα Μποφίλιου επέλεξε το Θέατρο των Αγρών για να δώσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου τη μοναδική της παράσταση στο Ηράκλειο. Έχουν γίνει πια παράδοση οι εμφανίσεις του στο Θέατρο των Αγρών. Κάθε καλοκαίρι ο Βασίλης Σταυρακάκης επιλέγει την πολιτιστική όαση στο Κυπαρίσσι για την κεντρική του συναυλία. Φέτος η συναυλία του, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, είναι με ελεύθερη είσοδο στα πλαίσια των δέκα χρόνων λειτουργίας του Θεάτρου των Αγρών.

Ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις πιο σπουδαίες φυσιογνωμίες της Κρητικής μουσικής με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις, έρχεται, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στο Θέατρο των Αγρών σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου των Αγρών. Το χειμώνα όπου κι αν εμφανίστηκαν γέμιζαν αίθουσες… Το προσωπικό τους ύφος που δίνει άλλο χρώμα στην κρητική μουσική είναι ο βασικός λόγος που μέρα με τη μέρα το κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες τους αυξάνεται. Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, έχοντας ετοιμάσει την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά στην οποία συμμετέχει και ο Σωκράτης Μάλαμας, «ανηφορίζουν» την Τετάρτη 7 Αυγούστου στο Θέατρο των Αγρών σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαμας θα διηγηθεί την Πρασκευή 9 Αυγούστου, στο Θέατρο των Αγρών, τις δικές του, παλιές και καινούργιες. Φέτος το καλοκαίρι ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ροκ.

Ένας παλιός γνώριμος του Θεάτρου των Αγρών επιστρέφει στο Κυπαρίσσι πιο ουσιαστικός και πιο σοφός μουσικά. Ο Ross Daly ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου των Αγρών, την Κυριακή 11 Αυγούστου για μια μουσική πανδαισία πλαισιωμένος από μουσικούς όπως ο Γιώργος Μανωλάκης, η Κέλη Θωμά, ο Γ. Παπατζανής, η Σ. Ευκλείδου, ο Χ. Μπάρμπας και ο Γ. Ταξιάρχης, οι οποίοι γράφουν τη δική τους ιστορία στη μουσική. Όταν το πάθος συναντά τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία ξεκινά η ιδιαιτερότητα του τραγουδιστή και σολίστα του λαούτου Μιχάλη Τζουγανάκη. Θα τον συναντήσουμε και φέτος, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στο Κυπαρίσσι όπου θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια καθώς και άλλων αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών, πάντα με ιδιότυπο τρόπο, χαρακτήρα και σεβασμό στην καλή μουσική.

Η ρέγκε μουσική έρχεται να απλώσει τη δροσιά της στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι. Οι Tropical Storm ετοιμάζουν για την Κυριακή 18 Αυγούστου την …καταιγίδα τους σ ένα reggae party με ελεύθερη είσοδο, που θα κλείσει τις φετινές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις και θα μείνει αξέχαστο σε όσους πιστεύουν ότι η ρέγκε μουσική είναι χορός, είναι ρυθμός, είναι φιλοσοφία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ Άλλη Μπάντα (Είσοδος Ελεύθερη)

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ Χορωδία Ιωνία Αηδών / Είσοδος 2,5 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ Θέατρική Σκηνή Ηρακλείου “Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα” / Είσοδος 8 & 10 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ Γιάννης Χαρούλης / Είσοδος 10 ευρώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού“ΡΑΟΥΣ: Ουστ από δω!” / Είσοδος 5 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ Νατάσσα Μποφίλιου / Είσοδος 12 ευρώ – Προπώληση 10 ευρώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Βασίλης Σταυρακάκης (Είσοδος Ελεύθερη)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Βασίλης Σκουλάς (Είσοδος Ελεύθερη)

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Γ. και Ν. Στρατάκης (Είσοδος Ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Σωκράτης Μάλαμας / Είσοδος 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥRoss Daly (Είσοδος Ελεύθερη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Μιχάλης Τζουγανάκης / Είσοδος 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥTropical Storm (Είσοδος Ελεύθερη)